Tips voor een prachtige herfsttuin

In de herfst verschuift de natuur van groen naar rood, oranje en geel. Dat zijn de kleuren van de herfst – een seizoen dat vaak over het hoofd wordt gezien omdat het zo kort is. Het is ook de perfecte tijd om thuis een nieuwe tuin aan te leggen. Met de juiste planning en verzorging kun je een prachtige herfst tuin aanleggen die barst van het gebladerte in de kleuren rood, oranje en geel. Hier volgen enkele tips om een mooie herfsttuin aan te leggen:

Plan je tuin

Neem de tijd om je herfsttuin te plannen voordat je de handen vuil maakt. Het is heel belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid zonlicht die jouw specifieke tuin elke dag ontvangt. Je kan een zonuren calculator gebruiken om de herfsttuin te plannen. Zo weet je hoeveel uren zonlicht de tuin krijgt, welke tijden van het jaar het beste zijn voor het planten van verschillende soorten planten en nog veel meer. Een ander belangrijk punt is de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat je de grond test om erachter te komen of deze zuur of alkalisch is. Dit zal je helpen de juiste planten te kiezen voor de specifieke bodemgesteldheid.

Bepaal de paden

Houd bij de planning van je tuin rekening met de paden. Houd de paden breed genoeg, zodat je makkelijk bij de verschillende delen van de tuin kunt komen. De paden zijn ook uitstekende plaatsen om kleurrijk gebladerte en decoratieve voorwerpen toe te voegen die de herfsttuin kunnen verfraaien. Als je een grote tuin hebt, overweeg dan om verschillende secties met verschillende thema’s te markeren. Je kan bijvoorbeeld een sectie wijden aan eenjarigen, tweejarigen en vaste planten. Je kan zelfs een sectie voor bollen toevoegen. Dit zal het gemakkelijker maken om de tuin georganiseerd te houden en zal hem ook veel mooier maken.

Wat plant je in jouw herfst tuin?

Er zijn veel verschillende soorten planten die je in de herfst kunt planten. Hier zijn een paar voorbeelden van planten die je in de herfst kunt planten: De meeste van deze planten kun je in de herfst planten omdat het eenjarige of tweejarige planten zijn. Eenjarigen overleven maar één jaar, terwijl tweejarigen maar twee jaar overleven. Dit betekent dat je ze elk najaar moet vervangen. Er zijn enkele vaste planten die je ook in de herfst tuin kunt planten. zoals een haagje, kies hier dus ook voor, want wat is nou mooier dan een rode beukenhaag in de herfst.

Geef een reactie