Wat zijn de opties bij houten vloeren? 

Wanneer je kiest voor een houten vloer zijn er heel wat diverse opties. Zo kan je kiezen voor brede planken of smalle planken, massief hout, visgraat en ga zo nog maar even door. Dit maakt het voor jou misschien extra lastig om een knoop door te hakken. In dit artikel lees je wat de opties zijn bij het kiezen uit verschillende houten vloeren. Zo weet jij precies wat er allemaal mogelijk is. 

Eiken lamelparket

De optie die bij de meeste mensen thuis ligt, is de eiken lamelparket. Dit is zo’n populaire vloer omdat hij goed te combineren is met vloerverwarming en tegenwoordig willen veel mensen ook vloerverwarming. Je denkt misschien dat hout en vloerverwarming niet goed samen gaan, maar in sommige gevallen kan dit dus wel. Een massief houten vloer kan gaan werken wanneer je er vloerverwarming onder legt. Deze vloer zou je moeten vastspijkeren om het werken te voorkomen. Lamelparket bestaat uit kruislings verlijmde houten lagen, waardoor werking nauwelijks mogelijk is. Lamelparket hoef je dan ook niet te verspijkeren en daarom kiezen veel mensen voor een lamelparket.

Een vloer met bamboe

Bamboe is eigenlijk geen houtsoort, maar een grassoort. Toch horen deze vloeren wel bij de categorie ‘houten vloeren’. Bamboe is een duurzaam en hard materiaal net als hout. Ook ziet bamboe er redelijk hetzelfde uit als hout wanneer er een vloer van gemaakt is.  

Een vloer van massief hout

Ook zijn er vloeren van massief hout. Deze vloerdelen bestaan uit één stuk hout. Deze houten vloer is wel lastig te combineren met vloerverwarming dus veel mensen die geen vloerverwarming willen kiezen hiervoor. Wanneer je toch graag vloerverwarming wilt, kan dit wel, maar dan zou je de vloer moeten verspijkeren en verlijmen zodat hij niet gaat vervormen. 

Wil jij ook een houten vloer?

Heel veel mensen kiezen voor lamelparket en niet vaak voor andere soorten die hierboven genoemd zijn. Bij La Casa Vloeren verkopen we deze lamelparket ook erg vaak. Op onze website is te zien wat voor vloeren we nog meer aanbieden. Neem gerust een kijkje op de website of neem contact met ons op als je vragen hebt!

Geef een reactie