Creality CR-10 3D Printer: Dé sensatie in de wereld van 3D Printing

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:49 pm

Creality 3D Printer

Creality CR-10 3D Printer: Dé sensatie in de wereld van 3D Printing

In 2017 was de Creality CR-10 3d printer één van de meest verkochte 3d printers in ons landje. Dat is uiteraard niet zonder reden.  De voordelen van deze unieke 3d printer werden breed gedragen door consumenten. Derhalve besloten zij om de, zeer gunstig geprijsde, Creality CR-10 aan te schaffen. Met recht een sensatie in de wereld van 3d printing!

In dit artikel zoomen we in op de specificaties van deze 3d printer. Wat maakt deze printer nou zo uniek? Welke voordelen levert deze printer? Woonleven geeft antwoord.

Kwaliteit met industriële standaarden

De 3d printer is van dusdanig hoge kwaliteit waardoor de printkwaliteit voldoet aan industriële standaarden. Dat komt onder andere door de MK8 extruder. Deze extruder zorgt voor een constante en betrouwbare stroom van het filament. Dat zorgt ervoor dat je vele soorten materialen kan printen; PLA, PETG, HIPS, TPU en vele andere soorten materialen.

Sensor voor kwaliteitsgarantie

Ook heeft de Creality CR-10 een sensor ingebouwd aan de uitvoer van de printer. Deze sensor laat een alarm afgaan indien het filament op is. Hierdoor heb je tijdig door dat het filament vervangen moet worden; de kans op een mislukte print is daarmee tot miniem beperkt.

Razendsnelle prints

Een ander kenmerk van deze printer is dat deze in een handomdraai opgebouwd is. Je kan de printer in minder dan één uur tijd volledig opbouwen en laten printen. Hierdoor heb je veel flexibiliteit en kan je razendsnel schakelen. Hoe fijn is dat?

Industriële kwaliteit met een fantastisch prijskaartje

Tot slot willen we je nog attenderen op het feit dat ook het prijskaartje een gunstig kenmerk is van de CR-10. In vergelijking met concurrenten is deze 3d printer erg gunstig geprijsd. Het exacte prijskaartje hangt af van welke variant je kiest en waar je de 3d printer aanschaft. Ook is het van belang om te bedenken dat je filament aan moet schaffen.

Ons eindoordeel over de Creality CR-10 3D

Review 3d Creality Cr10

Wij kunnen niks anders dan stellen dat de CR-10 een absolute magnifieke 3d printer is voor het prijskaartje dat eraan hangt

Weinig andere printers bieden een dergelijk groot afdrukvolume. De Creality CR-10 is dan ook een uitzonderlijk functionele 3D-printer die in staat is om uw gemiddelde 3D-afdrukbehoeften te vergroten.

Toch zijn er een aantal kanttekeningen die wij kunnen plaatsen: Het ontwerp heeft, ondanks haar goede afwerking, een onnodig grote voetafdruk. 

Maar afgezien van haar grote voetafdruk en een paar andere kleine aanmerkingen, hebben we weinig moeite om de Creality CR-10 3D-printer onze dagelijkse driver te maken. Het speelt leuk met de gebruikelijke slicersoftware en daagt je uit om groot na te denken over je afdrukken. De resultaten duren langer, naar aard van de grootte van de afdrukken, maar we kunnen zeker stellen dat het de tijd zeker waard is.  Verwacht echter niet dat de 3D-printer al het werk voor je doet.

Geef een reactie