Creatieve ideeën voor jouw badkamermuurdecoratie

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het moet een plek zijn waar je kunt ontspannen, jezelf kunt opfrissen en je kunt voorbereiden op een nieuwe. Een deel van het creëren van die gastvrije omgeving betekent nadenken over manieren waarop je deze kunt personaliseren door middel van ideeën voor wanddecoraties voor de badkamer en douche. Op zoek naar wat ideeën? In deze blog bespreken we creatieve ideeën voor jouw badkamermuurdecoratie

Badkamerkunst

Je houdt misschien van het uiterlijk van galerijwanden, maar in de badkamer is dit misschien niet zo’n geweldig idee. In plaats daarvan is het beter om je te concentreren op een enkel kunstwerk, hopelijk iets dat je inspireert. Waarom? Badkamers vereisen veel schoonmaakwerk en galerijwanden kunnen moeilijk schoon te maken zijn. Er is ook veel vochtigheid in de badkamer, wat betekent dat je die kostbare kunstwerken voor ergens anders moet bewaren en je in plaats daarvan moet concentreren op een enkel stuk dat je kunt vervangen of afdoende kunt beschermen tegen vocht.

Wees creatief met spiegels

Als je meer ideeën voor badkamerkunst wilt, maar je wilt niet per se dure prints aan de muur hangen, kun je een vergelijkbare artistieke look krijgen met prachtig ingelijste spiegels. Plaats ze boven je meubel of plaats ze ergens anders in de kamer om een ​​verhoogd gevoel van ruimte te creëren. Focus op interessante ontwerpen, zoals spiegels in ronde lijsten, vergulde lijsten of iets anders dat naar jouw smaak spreekt.

Ga voor nissen in plaats van planken

Dit is een geweldige manier om meer schapruimte toe te voegen aan jouw badkamer. Bovendien bieden nissen een uniek beeld dat je niet helemaal kunt nabootsen met planken. Ze werken vooral goed boven badkuipen, maar je kunt ze overal plaatsen met een muurholte die diep genoeg is om ruimte te creëren voor opslag of decoratieartikelen.

Voeg kamerplanten toe!

Niets bouwt een natuurlijk thema half zo goed op als kamerplanten. Als je genoeg natuurlijke verlichting hebt, zijn er veel manieren om ze in de badkamer weer te geven. Je kunt het simpel houden met een plant op een plank of op het aanrecht in de badkamer, of je kunt planken toevoegen om een ​​hele junglemuur te creëren als je dat wilt. Kamerplanten voegen niet alleen een mooi stukje groen toe aan de ruimte, ze zorgen er ook voor dat badkamers frisser aanvoelen.

Muren met behang

Behang komt op een grote manier terug in de mode en er is zoveel dat je ermee kunt doen dat het uiteindelijk je favoriet zou kunnen worden onder de ideeën voor badkamermuur. Overweeg om te beginnen de talloze patronen die tegenwoordig beschikbaar zijn, van strepen en geometrie tot bloemenpatronen en meer.

Denk vervolgens na over de manieren waarop je het in de badkamer kunt gebruiken. Je kunt het natuurlijk gebruiken om elke muur te bedekken, maar dat is niet nodig als je het liever als accent hebt. Probeer smaller behang langs de bovenkant van de muur, plaats behang op de onderste helft van de muur samen met sierlijsten om het uiterlijk van lambrisering te creëren, of creëer een gedurfde accentmuur door slechts één muur te behangen. De keuzes worden alleen beperkt door jouw creativiteit.

Breng de seizoenen naar de badkamer

Liever een decorschema dat je kunt bijwerken voor een periodieke verandering? Overweeg dan om een ​​fris, neutraal kleurenpalet in jouw badkamer te creëren en vervolgens de inrichting aan de hand van de seizoenen te veranderen. De lente vraagt ​​om verse bloemen of kamerplanten om dat gevoel van vernieuwing te krijgen, terwijl je in de zomer kunt decoreren met schelpen en strand items. Creëer een oogstthema of versier in de herfst met herfstbladeren. Dan, als de winter aanbreekt, kun je versieren met groenblijvende planten.

Geef een reactie