Huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten?


Huis kopen buitenland regels en waar op letten

Wil je een huis kopen in het buitenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van een huis in het buitenland!

Verschillende regels per land

In Nederland gelden andere regels voor het kopen van een huis dan in het buitenland. Het is daarom belangrijk om je goed in te lezen in de wet- en regelgeving van het land waarin je een huis wilt kopen. Zo weet je zeker dat alles volgens de regels verloopt en voorkom je problemen achteraf.

Financiering

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden, is de financiering. In sommige landen is het mogelijk om een huis te kopen met een Nederlandse hypotheek. In andere landen moet je de aankoop van het huis financieren met een lokale banklening. Informeer je dus goed over de financieringsmogelijkheden in het betreffende land voordat je een huis gaat kopen.

Belasting

Als je een huis in het buitenland koopt, moet je ook rekening houden met belastingaangifte in Nederland. Als jij als fiscale inwoner van Nederland een huis koopt in het buitenland dan mag Nederland in beginsel belasting heffen over de waarde van jouw huis in het buitenland. Nederland kijkt niet naar de inkomsten dien je krijgt uit jouw woning in het buitenland maar naar de netto waarde van de woning.

Denk goed na over het land en de regio

Het belangrijk om goed na te denken over het land en de regio waarin je wilt wonen. Het klimaat, de cultuur en de afstand tot Nederland zijn allemaal factoren die meespelen in je keuze.

Huis kopen in Marbella of misschien toch in Toscane? Beide buitenland, maar totaal verschillende culturen en afstanden. Wil je eenvoudig met de auto heen en weer kunnen reizen? Dan is een vakantiehuisje in België een beter idee dan in Marbella.

Check of je verzekeringen wel goed zijn

Als je een huis in het buitenland koopt, moet je er ook rekening mee houden dat sommige verzekeringen niet geldig zijn in het buitenland. Informeer dus bij je verzekeraar naar de voorwaarden en sluit eventueel een aanvullende verzekering af.

Vraag advies aan een deskundige

Het is altijd verstandig om advies in te winnen van mensen die deskundig zijn op het gebied van het kopen van een huis in het buitenland. Ga bijvoorbeeld naar een makelaar of bel de Nederlandse ambassade voor advies. Kijk ook eens in je netwerk of er mensen zijn die je al voor gegaan zijn. Zij kunnen je absoluut nog veel meer tips geven!

Geef een reactie