Daklekkage repareren? Dit heb je ervoor nodig!

Niets zo vervelend als een dak waar een lek in zit. Hoewel het natuurlijk vanzelfsprekend lijkt om de hulp van een professional in te roepen, is het wel degelijk mogelijk om het probleem zelf op te lossen. Natuurlijk moet je jezelf dan wel goed informeren én over de juiste hulpmiddelen beschikken.

Wil je dat lek in je dak zelf aanpakken? Lees dan onderstaand overzicht om te weten wat je daarvoor zoal nodig hebt!

Zelf een lek in je dak repareren met de juiste tools

Roofing en roofing tape

Als je dak uit een specifiek roofing materiaal bestaat, of EPDM, dan is het belangrijk om op voorhand extra van dat materiaal aan te kopen. Doorgaans kunnen lekken met roofing tape zonder al te veel problemen gedicht worden, maar het is wel belangrijk om precies het juiste materiaal te gebruiken. Bij een speciaalzaak kan je altijd advies inwinnen over welk type je nodig hebt, zodat het resultaat lang meegaat en er mooi uitziet.

Een steiger voor hoogtewerken

Daarbij heb je natuurlijk ook een speciale steiger of stelling nodig om aan je dak te kunnen. Een kwalitatieve steiger maakt het werk veiliger en aangenamer en biedt ook heel wat ruimte om ander gereedschap en materialen op te plaatsen. Bij Rolsteiger.net vind je tal van (rol)steigers voor een voordelige prijs die je kan inhuren om zelf het lek in je dak te dichten.

Eventueel isolatiemateriaal

Ten slotte is ook isolatiemateriaal eventueel belangrijk als je een lek in je dak wilt dichten. In bepaalde gevallen zal immers ook de isolatie van je dak aangetast zijn en dat is een probleem dat je zo snel mogelijk wilt oplossen. Bij een gespecialiseerde winkel vind je allerlei soorten isolatiemateriaal. Het is hierbij vooral belangrijk dat je advies vraagt over welk soort materiaal je nodig hebt (PIR, PUR of een ander type).

Het belang van kwalitatief materiaal voor het dichten van een daklek

Ben je geen professionele dakwerker, dan is het erg belangrijk om op zoek te gaan naar informatie over welke materialen het best geschikt zijn om een lek te dichten. Het is altijd beter om iets meer te betalen voor het gereedschap en andere tools, maar dat wil niet zeggen dat kwaliteit altijd duur hoeft te zijn (zoals Rolsteiger.net bewijst). Informeer je daarnaast goed over de werkwijze om een lek te dichten en voor je het weet is je dak weer als nieuw!

Geef een reactie