Handige tips om een woningontruiming eenvoudiger te maken


Een woning ontruimen kan meerdere redenen hebben. Soms is het voor een bijzonder moment zoals samenwonen met je partner. Maar woningontruimingen hebben vaak ook minder fijne redenen zoals overlijden, of doordat een senior niet meer kan blijven wonen in zijn of haar huis wegens gezondheidsredenen. In steden als Arnhem, Amsterdam en Utrecht is een woningontruiming een uitdaging, wegens de drukte. Maar niet alleen het emotionele aspect komt bij een ontruiming kijken, er is ook nog eens een financiële rompslomp dat afgehandeld moet worden. Met deze tips vergeet je niets tijdens een woningontruiming!


Verdeel het achtergelaten meubilair


In veel gevallen kun je het meubilair nog gebruiken. Zoek daarom welke meubels je graag wilt houden. Probeer ook rond te vragen in je omgeving of een vriend of familielid nog meubels kan gebruiken. Zo kun je toch nog iemand blij maken met de spullen! Kies vervolgens welke spullen verkocht kunnen worden. Als dit alles duidelijk is, kan de rest naar de stort.


Maak de administratie op orde


Als eerste moet er worden vastgesteld of het huis een koop- of huurhuis is. In het geval van een koophuis is het verstandig om zo snel mogelijk een makelaar in te huren. Zij hebben ervaring met het voorbereiden van een verkoop. Vergeet daarnaast niet om de huur op te zeggen bij de eigenaar, als dit van toepassing is. Probeer echter wel rekening te houden met een opzegtermijn van minimaal één maand.
Daarnaast moet er nog worden uitgezocht of er nog verzekeringen lopen. Of misschien is er nog een hypotheek of lening dat afbetaald moet worden. Als je dit in kaart hebt gebracht kun je eenvoudiger schakelen.


Kies voor een professioneel woning ontruimingsbedrijf


Een woningontruiming in Arnhem is erg zwaar werk. Ongeacht of je in een dorp of stad woont, het blijft emotioneel en fysiek zwaar. Een woningontruiming in Arnhem of Amsterdam is ook nog eens extra uitdagend, door de drukte in de stad. Overweeg daarom om een professioneel ontruimingsbedrijf in te huren. Zij zorgen ervoor dat een woningontruiming in bijvoorbeeld Arnhem zo is gebeurd!

Geef een reactie