Oude vloer opknappen? Dit zijn de voordelen van vloercoating

Wil jij een oude betonvloer of cementvloer opknappen en ben je op zoek naar een snelle en relatief goedkope manier om de vloer een mooie uitstraling te geven? Dan is een vloercoating iets voor jou. Een vloercoating is een coating van harde kunststof, ook wel epoxy genoemd, die over een bestaande vloer kan worden gegoten. De coating dient als een beschermlaag voor de bestaande vloer en kan tevens gebruikt worden om een oude, verwaarloost ogende vloer een nieuwe, mooie uitstraling te geven. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Goed tegen een stootje bestand

Ben je op zoek naar een sterke vloer die zwaar belast kan worden en goed tegen een stootje bestand is? Dan is een vloercoating iets voor jou. Door de vloercoating aan te brengen over een sterke, stabiele vloer, zoals een cementvloer of betonvloer, krijgt de vloer een prachtige uitstraling en kan hij intensief belast worden. Van spelende kinderen tot zware voertuigen en van chemische producten tot grote machines, een vloercoating is overal tegen bestand. Hierdoor kan jij ongeremd gebruik maken van een strakke, gladde vloer en hoef je je geen zorgen te maken over de conditie van de vloer.

Voldoet aan hoge eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid

Door een betonvloer of cementvloer af te dekken met een vloercoating, wordt er een strakke vloer gecreëerd met een zeer glad oppervlak. Dit gladde oppervlak zorgt ervoor dat de vloer eenvoudig schoon te houden is. Vloercoatings zijn porie- en naadloos, waardoor deze vloeren aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne voldoen. Bent je bang dat de vloer te glad wordt en valpartijen gaan veroorzaken? Vloercoatings kunnen worden uitgerust met een antislip laag, waardoor de vloer ook aan de hoogste eisen op het gebied van persoonlijke veiligheid voldoet.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen

Vloercoatings zijn geschikt voor allerlei soorten ruimtes. Van industriële ruimtes tot woonruimtes en van commerciële ruimtes tot hobbyruimtes, vloercoatings kunnen overal worden toegepast. Om er voor te zorgen dat er voor elke ruimte een passende vorm van vloercoating beschikbaar is, zijn de vloercoatings verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zo kan je ervoor kiezen om de vloer wat extra’s te geven met behulp van instrooivlokken, maar is het ook mogelijk om de vloer in één kleur te laten. De verschillende mogelijkheden zorgen ervoor dat geen enkele vloer met vloercoating hetzelfde is en dat er altijd een vloercoating verkrijgbaar is die helemaal bij de ruimte past.

Geef een reactie