De 3 voordelen van een boxspring

Een boxspring heeft veel voordelen ten opzichte van een gewoon bed. Het is de investering meer dan waard! Waarom investeren in een boxspring een goed idee is en welke voordelen het bed met zich brengt, dat lees je in dit artikel.

Goed voor je lichaam

Eén van de belangrijkste redenen om te investeren in een boxspring, is het feit dat een boxspring goed is voor je lichaam. Een goede boxspring heeft de juiste hoogte zodat je makkelijk kunt in- en uitstappen. Deze hoogte is te meten door op de rand van het bed te gaan zitten en te bekijken of jouw benen een hoek van 90 graden maken, zodat je voeten recht op de grond komen te staan. Is de hoogte goed? Dan zul je minder last hebben van je knieën en rug. Ook zorgt een goede boxspring ervoor dat je lekker ligt en jouw lichaam goed wordt ondersteund; zo ervaar je minder pijn of andere lichamelijke klachten.

Beter slapen

Met een goed boxspring bed is uren draaien om de juiste slaaphouding te vinden verleden tijd. Een goede nachtrust is heel belangrijk voor een vitaal en gezond leven, wat een investering in een boxspring het meer dan waard maakt. Niet alleen de boxspring zelf, maar ook het matras zorgt voor een optimale nachtrust. Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Welke vering en welk materiaal het beste bij je past, dat leer je alleen door goed advies te vragen en de matrassen uit te proberen. Heb je een partner met wie je samen slaapt? Met een boxspring heb je ieder je eigen matras en dus kun je allebei het beste matras voor jullie individuele behoeften uitkiezen.

Veel opties

Boxsprings komen met veel opties en mogelijkheden om het bed helemaal naar je eigen zin te maken. Zo zijn er veel opties met betrekking tot het uiterlijk van de boxspring. Elegant en luxe, met of zonder hoofdbord, een dicht design met lades of een open onderkant; alles is mogelijk. Ook wat betreft kleur zit je zeker niet vast aan donkerblauw, zwart of grijs. Boxsprings komen in verschillende maten, maar zijn doorgaans niet kleiner dan een twijfelaar. Nog een voordeel: je kunt boxsprings kopen die elektrisch verstelbaar zijn. Zo kun je de instaphoogte aanpassen of je matras omhoog brengen en comfortabel genieten van een goed boek in bed. Handig!

Geef een reactie