Kalkaanslag is iets wat niet fijn is om te hebben, maar toch heeft iedereen er in zijn of haar woning mee te maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om kalkaanslag te verwijderen of te voorkomen. Wanneer je benieuwd bent naar deze tips, moet je zeker even verder lezen. In dit artikel staan de tips namelijk voor je op een rij.
Hoe ontstaat kalkaanslag?
Kalkaanslag ontstaat door het gebruiken van hard water. Hard water bevat veel kalk. In kalk zit magnesium en calcium en dat zorgt er dus voor dat er aanslag ontstaat. Kalkaanslag ontstaat wanneer calcium- en magnesiumionen zich afzetten in het leidingwerk, kraanwerk en huishoudelijke apparaten en dit ziet er niet schoon uit en is niet goed voor hoe de apparaten functioneren.
Voor wat voor problemen kan kalkaanslag zorgen?
Kalkaanslag kan voor verschillende problemen zorgen. Zo zorgt kalkaanslag ervoor dat leidingen waar water doorheen stroomt verstopt raken. Ook kunnen apparaten zoals een wasmachine of een waterkoker sneller kapot gaan als er niks gedaan wordt aan de kalkaanslag. Ook kunnen kranen verstopt raken door kalkaanslag. Je thermostatische apparaten kunnen stuk gaan of ontregeld worden door kalkaanslag, met als resultaat dat je verwarming te heet wordt in de zomer of juist helemaal uitstaat in de winter. Je merkt het al, genoeg nadelen waar je mee te maken krijgt als je niks doet aan kalkaanslag. U kunt bijvoorbeeld een waterontharder in Goes kopen om stappen te ondernemen tegen kalkaanslag.
Baking soda
Baking soda is fijn om te gebruiken om kalkaanslag te verwijderen in bijvoorbeeld je badkamer of keuken. Je doet wat baking soda op een vochtige doek en poetst goed over de plek waar veel kalkaanslag zit. Dit kun je overal doen. Denk aan de tegels, maar ook bij kranen bijvoorbeeld. Het duurt eventjes en je moet even goed boenen, maar daarna zul je zeker het resultaat zien.