De 8 leukste voorbeelden en ideeën voor een bedrukte mok.

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:20 pm

mok bedrukken ideeën en voorbeelden

Bedrukte mokken: Leuk en praktisch. Het is dan ook niet voor niets dat we ze ontzettend veel tegenkomen op de werkvloer (en in huis). Een groot deel van de mensen vinden het namelijk prettig om een eigen mok te hebben. Omdat alle mokken op de werkvloer vaak gelijk zijn, is het kopen van een bedrukte mok een perfecte oplossing!

Je kunt een standaard bedrukte mok kopen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf laten drukken! Daarom geven we jou in dit blogde 8 leukste voorbeelden en ideeën voor een bedrukte mok. Na het lezen heb jij in ieder geval genoeg inspiratie!

Idee 1: Bedrukt met naam (en bijnaam)

Een simpele maar toch leuke manier om een onderscheidende mok te creëren is door deze te bedrukken met je naam (én bijnaam). Zo weten jij en je collega’s meteen welke mok van jou is. Vergeet ook niet een tof lettertype in de juiste kleur uit te zoeken. Je hebt namelijk héél veel keuze! Fan van stevige lettertypes? Kies dan bijvoorbeeld het lettertype ‘Squada one’. Meer fan van een sierlijk lettertype? Dan zijn bijvoorbeeld ‘Bromello’ of ‘Stay classy’ leuke ideeën.

LET OP: Mocht je ook je bijnaam erop zetten, willen we je wel van te voren waarschuwen: Voor je het weet wordt je naam vervangen door je bijnaam. Wat ons betreft leuk, maar dat is natuurlijk voor iedereen verschillend!

Mok met eigen naam

Idee 2: Bedrukt met een schilderij of tekening

Misschien ben je wel gek op kunst, of ben je zelf een echte creatieveling en kun je ontzettend goed schetsen of tekenen! Wat is er dan leuker dan een foto van jouw eigen gemaakte schilderij of tekening te laten drukken op jouw persoonlijke mok!

Ben je zelf minder creatief? Kies dan één van jouw favoriete schilderijen en laat deze drukken op jouw mok. Het leukste voorbeeld dat wij zijn tegengekomen? Dat was een mok met een schilderij van Escher. Je bleef er maar naar kijken!!

Mok bedrukt met schilderij

Idee 3: Foto van kinderen of zélfs kleinkinderen

Nog een idee dat absoluut niet mag missen in deze lijst. Een mok met foto van jouw kinderen of kleinkinderen. Zo deel je eenvoudig jouw grootste trots en weet iedereen wie jouw kinderen of kleinkinderen zijn.

Let wel op: Kinderen groeien als kool, dus voor je het weet is de foto achterhaalt en heb je een nieuwe nodig. Wat ons betreft niet erg…. De oude kun je altijd bewaren! Leuk voor later.

Mok met foto van kinderen

Idee 4: Een prikkelende quote

Een (prikkelende) quote is wat ons betreft een super leuk idee voor het bedrukken van een mok. Laat bijvoorbeeld een uitspraak van jouw favoriete karakter uit een film op de mok drukken of kies voor wat een wat meer prikkelende quote door bijvoorbeeld een politiek of sociaal statement te maken

Een quote op je mok zorgt in ieder geval voor voldoende gespreksstof. Want iedereen die de quote leest zal er wel een mening over hebben!

mok met quote bedrukken

Idee 5: Het logo van jouw favoriete sportclub (en speler)

Ben jij een die-hard fan van een bepaalde sportclub? Dan is het laten bedrukken van je mok met een logo van jouw favoriete sportclub een leuk idee. Je kunt zelfs jouw favoriete speler erop laten drukken.

Heeft jouw favoriete sportclub een fan-shop en woon je in de buurt? Kijk dan of ze een bedrukte mok hebben. Zo kun je ook nog een beetje je club steunen.

Mok bedrukt met clublogo

Idee 6: De meest speciale vakantiefoto

Vakanties staan garant voor mooie herinneringen. En zeg nou eerlijk, het werk staat daar niet helemaal garant voor… Om je dag toch wat op te fleuren is een mok bedrukt met een speciale vakantiefoto een goede oplossing!

Zit het even tegen? Waan je dan in het moment van de foto en ga terug naar dat ene moment dat jij op de kliffen van de Grand Canyon stond of je begaf in de tuinen van de Taj Mahal! Een ding is zeker, die gave vakantiefoto op je mok, zal je niet teleurstellen

Mok bedrukt met vakantiefoto

Idee 7: De mooiste trouwfoto

Wat is er nou mooier dan die ene dag dat jij en lief in het huwelijksbootje stapten? Een dag waarop jullie samen volledig in het middelpunt stonden en de trouw aan elkaar beloofden…. (in werkelijkheid was het waarschijnlijk vooral heel druk, waardoor je maar de helft van de dag hebt meegekregen)

Grote kans dat jullie de trouwdag ook hebben laten vastleggen door een fotograaf die veel te veel geld vroeg voor een paar foto’s… De kans is daarnaast ook groot dat je foto’s liggen te verstoffen in een fotoboek in de kast en opgeslagen staan in een fotomapje waar je toch nooit kijkt.. En dat terwijl de foto’s eigenlijk heel mooi waren! Dat is zonde toch?

Door jouw mooiste trouwfoto op een mok te laten bedrukken, haal je het maximale uit je trouwfoto’s!

Mok bedrukt met trouwfoto

Idee 8: Een plattegrond, tekst of afbeelding van jouw geboorteplaats

Foto’s en afbeeldingen van geboorteplaatsen nemen ontzettend toe in populariteit. In menig huis zie je tegenwoordig een plattegrond van het geboortedorp of de geboortestad aan de muur hangen. Wij vinden dat niet zo gek eigenlijk… Want wie is er nou niet trots op zijn of haar roots!

Een muur is niet de enige plek waar een aandenken aan jou geboorteplaats goed past. Ook een mok is bij uitstek geschikt! Kies voor een plattegrond, een iconisch gebouw of een tekst over jouw geboorteplaats en laat iedereen weten waar jouw roots liggen!

Ook leuk: Een krijtverfmok

Een bonusidee: de krijtverfmok. Eigenlijk heel gemakkelijk: Laat een speciale krijtverf ondergrond op je mok drukken en laat je creativiteit op de loop!

De krijtverf mok is de perfecte mok om grappen mee uit te halen. Het krijt is er namelijk gemakkelijk vanaf te wassen. Zo kan je iedere dag de tekst vervangen door bijvoorbeeld een nieuwe spreuk of je dagelijkse gemoedstoestand!

Meer leuke items om te laten bedrukken

Wil je iets persoonlijks als cadeau geven en wil je eens iets anders dan een bedrukte mok? Dan zijn er tal van andere items die je zou kunnen bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan een badjas met naam, een keukenschort met foto, quote of naam, of handdoeken met naam. Wist je dat er zelfs puzzels zijn waarop je jouw favoriete afbeelding kunt laten drukken?

Geef een reactie