Stofzuiger kopen? Zo kies je de beste stofzuiger!

Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger? Dan is het goed te weten waarop je moet letten. Van de uiteindelijke zuigkracht, het gemak in gebruik tot het vermogen. Door te weten waarop je kunt letten maak je de beste keuze voor jouw woning. Elke woning is nu eenmaal anders wat vraagt om een maatwerk oplossing.

Het kiezen van de beste stofzuiger is dus absoluut geen makkelijke keuze. Er is veel waar je rekening mee kan houden. Daarom helpen wij je in dit artikel. Zodat je absoluut de beste keuze kunt maken. Zelfs als je op zoek bent naar een stofzuiger met allergie filter of zonder zak! 

Tip: zoek je de beste stofzuiger van dit moment? Bekijk de best geteste stofzuiger op BesteKoopwijzer.nl en koop de stofzuiger die bij jou past.

De zuigkracht van een stofzuiger

Een stofzuiger moet natuurlijk voldoende zuigkracht hebben. Er is niets hinderlijker dan er tijdens het stofzuigen achter komen dat de vloer nog altijd niet schoon is. Om erachter te komen welke zuigkracht een stofzuiger heeft kun je naar het label van de stofzuiger kijken. Waarbij de letter A voor veel zuigkracht staat. Ieder volgend nummer staat voor een stuk minder zuigkracht. 

Het is goed te weten dat de meest moderne stofzuigers een variabele zuigkracht hebben die gedurende het stofzuigen afgestemd wordt op de ondergrond en het vuil. Een goede techniek die uiterst nauwkeurig en betrouwbaar is.

Het geluidsniveau tijdens stofzuigen

Een gemiddelde stofzuiger maakt veel geluid. Het geluid kan oplopen tot 75 decibel of soms zelfs hoger. Hoeveel geluid een stofzuiger maakt wordt vrijwel altijd geduid in het overzicht met specificaties. Wil je een stiller model? Kies dan met voorkeur voor een stofzuiger die minder dan 70 decibel aan geluid heeft. Het verschil tijdens het stofzuigen merk je vrijwel direct. Waarbij sommige stofzuigers ook een stille stand hebben. Wat wel ten koste van dezuigkracht gaat.

Aanwezigheid van stof- en allergie filter

In de meeste stofzuigers zit een uitstekend stoffilter. Kleine stofdeeltjes die allergieën of irritaties veroorzaken worden hierdoor tegengehouden. Het is goed omte weten of dit jouw voorkeur heeft. Wat zeker het geval is als je er last van hebt. Maar ook kunt overwegen als je geen last hebt van huisstofmijt hebt maar wel huisdieren rond hebt lopen. Omdat het veel meer stof opvangt en het huis hierdoor schoner zal blijven.

Met of zonder stroomkabel

Een andere keuze is de stroomkabel. Deze kan zeker in een groter woning zorgen voor de nodige irritatie. Omdat je niet overal kunt komen of dat de kabel steeds in de weg ligt. Dat maakt het overwegen van een stofzuiger zonder snoer absoluut waard. Een stofzuiger heeft doorgaans voldoende vermogen om een woonhuis te stofzuigen, waarna deze weer opgeladen moet worden. Wat vaak via een houder gebeurt. 

Geef een reactie