De belangrijkste reden om zonwering aan te schaffen

Eigentijdse of juist klassieke of authentieke zonwering: als je er op let, zie je het steeds vaker bij woningen of bij bedrijfspanden. En dat is logisch, want kwalitatief goede zonwering – zoals elektrische rolluiken, rolgordijnen of lamellen -, heeft veel interessante voordelen te bieden. Maar wat is precies de meerwaarde van het plaatsen van een rolluik, duo rolgordijn, terrasoverkapping of andere soorten zonwering, bijvoorbeeld via Ruiter Zonwering? In dit blog zoomen we in op de belangrijkste pluspunten van zonwering!

’s Zomers fris en ’s winters warm

Het belangrijkste doel van zonwering mag duidelijk zijn. Dat is het tegenhouden van zonlicht in het voorjaar en in de zomermaanden. Met goede zonwering, zoals rolluiken of lamellen, houd je je woning in de zomertijd een stuk koeler en frisser. Met name rolluiken en screens zijn voor dit doel geschikt. Wil je in de tuin lekker in de schaduw zitten? Overweeg dan om pergola zonwering of een terrasoverkapping te plaatsen. Dan kun je op hete zomerdagen relaxed van het tuinleven genieten!

In de winter is zonwering overigens ook ideaal. Je kunt dan de laagstaande zon met bijvoorbeeld verduisterende screens of rolgordijnen ‘buiten’ houden. Ideaal zijn verder rolluiken of screens. Door deze op koude dagen en ’s nachts bij vorst te sluiten, kun je een hoop extra warmte binnenhouden. En hierdoor besparen op de hoge energiekosten die tegenwoordig helaas de norm zijn geworden.

Veel keuzemogelijkheden qua soorten en stijlen zonwering

Wie besluit om nieuwe zonwering te kopen, hoeft zich geen zorgen te maken over de keuzemogelijkheden op dit gebied. Die zijn namelijk enorm groot. Bij professionele aanbieders als Ruiter Zonwering kun je terecht voor tal van soorten zonneschermen, rolluiken, lamellen en pergola overkappingen. De keuze is groot. En als het op stijl, kleur en vormgeving gaat, zijn er ook tal van opties. Het mooie is dat je jouw zonweringkeuze precies kunt afstemmen op je woonstijl. Of je nu van industrieel, klassiek, landelijk of juist van retro houdt: er is altijd maatwerk mogelijk!

Bekijk nu alle opties die er qua zonwering zijn

Wil je meer informatie over alle mogelijkheden die moderne zonwering te bieden heeft? Neem dan contact op met een specialist bij jou in de buurt. Zij kunnen je vast en zeker het juiste advies geven voor jouw situatie.

Geef een reactie