Tips voor het voorkomen van een dakreparatie

Je kunt beter voorkomen dan genezen. Dat is ook van toepassing op dakschade en dakreparaties. Je kunt het dakonderhoud ook overlaten aan de loodgieters van Eigenhuis Dakdekker in Best. Maar hoe kun je een dure dakreparatie voorkomen?

Loop zeker niet op je dak

Het is altijd onverstandig om op je dak te lopen. Zeker niet bij zowel hoge als bij lage temperaturen koude als op warme dagen. Wil je bij guur weer toch die bladeren van je dak vegen? Wacht ermee tot het weer wat vriendelijker wordt. Een bitumen of asfalt dak is op koude en warme dagen erg broos en zacht. Zeker op deze dagen kan lopen op je dak ernstige (en dure) beschadigingen veroorzaken.

Met dakgrind voorkom je dakreparaties

Door de weersomstandigheden krijgt je dak het zwaar te verduren. Zeker door de schadelijke uv- stralen van de zon, nu het steeds heter wordt. Dat veroorzaakt doet scheurtjes in je dakbekleding. Als daar niets aan gedaan wordt, sijpelt er water door en ontstaan lekken. In de winter bevriest dat, waardoor de scheurtjes groter worden. Met dakgrind op je dak kun je dit voorkomen.

Beplanting hoort niet op je dak

Klimop is sterk en groeit snel. Zorg ervoor dat je klimop nooit over je dak groeit. Dit kan lekkages veroorzaken. Om die te voorkomen kun je de klimop snoeien tot op pakweg een halve meter van de rand van je dak.

Maak regelmatig je dak schoon

Maak regelmatig, en bij voorkeur bij elke wissel van de seizoenen, je dak schoon. Zo voorkom je dure herstellingen en kun je verrassend veel besparen. Om verstopping van je afvoer te voorkomen, zorg je er voor dat er geen bladeren achterblijven. Heb je geen tijd om deze klus zelf uit te voeren, of heb je hoogtevrees? Dan kun je daar een professioneel bedrijf voor inschakelen.

Onderhoudscontract

Heel wat loodgieters maken het je nog makkelijker en bieden je een onderhoudscontract aan. Zo hoef je naar het dak niet eens meer om te kijken. Minstens tweemaal per jaar maken ze je dak schoon, en controleren tegelijk of er eventuele herstellingen moeten uitgevoerd worden. Met deze eenvoudige tips heb je langer geniet van je dak en bespaar je op je budget.

Geef een reactie