De juiste raamdecoratie voor een goede nachtrust

Wat is er belangrijk voor een goede nachtrust? Een comfortabel matras, op tijd naar bed gaan of geen smartphone mee naar bed nemen? De juiste raamdecoratie kan je nachtrust aanzienlijk verbeteren. Daarnaast profiteer je met een elektrisch rolgordijn ook nog eens van extra comfort in de slaapkamer. Hoe je beter kunt slapen én optimaal kunt genieten leggen we uit op deze pagina.

Hoe kun je beter slapen?

Uit onderzoek is gebleken dat we voldoende uren in bed liggen en vaak ook genoeg slapen. Toch komen we niet aan de hoeveelheid nachtrust die we nodig hebben om overdag optimaal te presteren. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo liggen veel mensen op een matras dat niet geschikt is voor hun lichaam en slaaphouding. Te hard of juist te zacht; een fijn matras is heel persoonlijk. De temperatuur in de slaapkamer is ook van belang evenals het beddengoed. Verduistering van de ruimte is van groot belang voor een optimale nachtrust. Met een verduisterend rolgordijn kun je de slaapkamer echt donker maken. Zo heb je geen last meer van straatverlichting of andere ‘lichtvervuiling’. Sinds we kunstlicht hebben in en rond de woning is de kwaliteit van slapen achteruit gegaan.

Hoe werken verduisterende rolgordijnen?

In de eerste plaats zijn rolgordijnen praktisch, betaalbaar en hygiënisch. Ze zien er strak uit en passen dankzij al deze kenmerken uitstekend op een slaapkamer. Door gordijnen op maat te installeren kun je licht van binnen en buiten zeer goed weren. Dit is ideaal voor op de kinderkamer als de kinderen naar bed gaan voordat de zon onder is. Het is ook een uitkomst voor mensen die afwijkende werk- en slaaptijden hebben. Daarnaast zullen volwassenen met een ‘normaal’ ritme beter en dieper slapen als de ruimte donker is.

Nog beter slapen met elektrische raamdecoratie

Het is in ieder geval goed om een lamp op je nachtkastje te plaatsen, want in die duisternis wordt het lastig om het toilet te vinden. Je zou een lamp aan een bewegingsmelder kunnen koppelen of bedien de verlichting met een spraakassistent en smart lights. Je kunt ook je rolgordijnen automatiseren, kijk maar eens op de Somfy website voor alle mogelijkheden. Het is mogelijk de raamdecoratie te bedienen met een knop, afstandsbediening, app of zoals we net al hebben genoemd een smart home systeem.

Met elektrische rolgordijnen heb je niet eens meer een wekker nodig. Als het tijd is om op te staan dan laat je de gordijnen rustig openen. Je wordt dan wakker van het invallend licht. Als je een luie zondag in bed doorbrengt dan hoef je niet uit je warme bed te stappen, bedien de raamdecoratie gewoon op afstand. Je kunt ook nog de gordijnen op de kamer van je kinderen bedienen of de raamdecoratie in de huiskamer openen of sluiten. Dit werkt zelfs buiten de woning. Als de zon fel schijnt op het slaapkamerraam dan sluit je de gordijnen om de kamer koel te houden. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om naast een betere nachtrust jouw leven iets aangenamer te maken!

Met elektrisch bedienbare en verduisterende raamdecoratie van Somfy slaap je beter en word je voortaan uitgerust wakker. Kijk op de website voor informatie én inspiratie. Welterusten!

Geef een reactie