De kinderkamer inrichten: 4 tips

Kinderkamer inrichting inspiratie

Een kinderkamer inrichten is altijd een feestje! Of jij nu een kindje op komst heb of als je een nieuwe kamer voor je zoontje of dochter gaat inrichten. Je kunt helemaal losgaan met kleuren, vrolijk behang, schattige meubeltjes en andere leuke items voor jouw kind, zodat hij of zij heerlijk kan spelen in de nieuwe kamer. Wij geven je een aantal tips voor de perfecte kinderkamer.

Houd de kamer rustig

Het allerbelangrijkste wat jouw kind moet doen in de slaapkamer is natuurlijk slapen, maar dat is wel lastiger in een kamer vol met felle kleurtjes en drukke patronen. Daarom doe je er goed aan om, zeker bij jonge kinderen, de kamer niet te druk in te richten. Ga je voor alle kleuren van de regenboog? Beperk je dan tot één muur. Neem voor de rest van de ruimte een rustige tint, bijvoorbeeld creme-wit of schelpen grijs. Heb je veel gekleurde, opvallende meubels of een bed in de vorm van een racewagen? Dan is het misschien een beetje too much om ook nog je muren in allerlei kleuren te schilderen of te behangen.

Wil je ervoor zorgen dat jouw kind tot rust komt in de slaapkamer, maak het dan niet te gek. Een ander nadeel van een hele drukke kamer is dat jouw zoontje of dochter het ook zat kan worden als ze wat ouder worden.

Maak een themakamer

Een themakamer is altijd leuk voor je kinderen. Elk kind heeft wel een grote held, favoriet programma of favoriete sport. Is je zoontje een voetballer? Maak dan een leuke voetbalkamer met een dekbed van bijvoorbeeld Ajax en een muur in grasgroen met witte markeringen.

Een Nijntje kamer is ook heel leuk voor jongens en meisjes. Het grote voordeel van een nijntje kamer is dat er heel veel producten, zoals boekjes, knuffels en meubels te verkrijgen zijn. Zo kan je de rest van de kamer tijdloos inrichten. Maak een lekker luierhoekje in de hoek van de slaapkamer met bijvoorbeeld nijntje zitzakken en maak het bed op met een nijntje dekbed. Maak je interieur af met een gave lamp van nijntje. Het Nederlandse designbureau Mr Maria heeft een grote collectie nijntje lampen ontwerpen. Hang een leuke plafondlamp op van nijntje of maak de kinderkamer compleet met een nijntje nachtlamp.

Zo kan je een kamer inrichten waar je kinderen helemaal gek op zullen zijn. Of ze nu fan zijn van nijntje, voetballen of van dinosaurussen of hockey.

Houd rekening met de leeftijd van je kind

Ga jij de babykamer opnieuw inrichten voor je kind? Of is de kamer van jouw oudere kind ook wel toe aan een nieuw behangetje. Hoe oud jouw kind is, is erg belangrijk bij het opnieuw inrichten. Een jong kind zal het niet zo veel uitmaken hoe een kamer er precies uitziet. Maar is jouw kind al een jaar of 10? Dan zal die rond de pubertijd wel uitgekeken zijn op zijn kinderkamer. Is je kind wat ouder? Laat hem of haar dan meebeslissen bij het inrichten van de kamer. Zo heeft jouw kind het langste plezier aan zijn of haar slaapkamer.

Geef een reactie