De vakantietrends voor dit najaar

Helaas is de zomer alweer voorbij en moeten we ons klaarmaken voor regen, hagel en koudere temperaturen. Hoewel we dit natuurlijk wel gewend zijn in ons kikkerlandje, is het toch altijd een hele switch. De zomerkleding mag weer naar binnen en de dikke truien en winterjassen mogen weer tevoorschijn gehaald worden. Toch zit niet iedereen te sikkeneuren. Er zijn namelijk genoeg Nederlanders die een volgende vakantie al in het vooruitzicht hebben. Op vakantie gaan in het najaar wordt namelijk steeds populairder. Dit komt natuurlijk door de goedkopere prijzen en de rust die je ervaart omdat er minder toeristen zijn. Dit komt omdat je buiten het toeristenseizoen vertrekt. Wat zijn de precieze vakantietrends voor dit najaar? Ben je ook zo benieuwd? Lees dan vooral door!

In een luxe tent kamperen op de camping

Ten eerste is het ontzettend populair om in een luxe tent te kamperen op de camping. Je kunt je eigen luxe camping ervaring boeken op de website van Villatent. Je leest op deze website ook meer over Villatent zelf en de verschillende soorten Glampings. Glamping kun je eigenlijk zien als kamperen maar dan met een luxe touch. Zo heb je het gemak van een eigen sanitair, meubels en een huiselijke sfeer maar kun je wanneer je de rits van je tent opendoet oog in oog staan met de natuur. Dit is ook vaak de reden waarom mensen kiezen voor een glamping. Je hoeft geen stress te hebben van tevoren want je moet alleen je bagage meenemen. Daarnaast hoef je je tent niet op te zetten.

Veel mensen kiezen voor een echte zonvakantie

Hoewel de zon hier in Nederland al een aantal weken achter de wolken verdwijnt, gaan veel Nederlanders de zon alsnog opzoeken in het warme zuiden. Hoewel zonvakanties in het najaar niet altijd even goedkoop zijn, kun je voor een betaalbare prijs alsnog met je handdoekje aan het strand op Malta, Cyprus of Sicilië liggen. Op dit soort plekken zul je te maken krijgen met temperaturen rond de 22 tot 25 graden. Dit is voor veel Nederlanders de perfecte temperatuur. Ben je bereid meer te betalen? Dan kun je natuurlijk ook buiten Europa kijken. Zo zijn plekken als Bali, Curaçao en Kaapverdië ook enorm populair in het najaar. Met een paar klikken op de knop kun je volgende week al vertoeven in een heerlijk warm land!

Een stedentrip naar mooie, warme plekken

In het najaar wordt het ook steeds populairder om stedentrips te maken naar zonnige gebieden. Weet je waarom dit zo populair is in het najaar? Wanneer je in de zomer bijvoorbeeld Rome wilt bezoeken, zul je erachter komen dat je de hele dag door zwetend door de stad slentert en op elke hoek van de straat stopt om een flesje water naar achter te gooien. Dit is vaker het geval in warmere landen. Ben je fan van cultuur en geschiedenis? Wil je graag de hele stad zien? Dan is het dus aan te raden om in het najaar te gaan. De temperaturen zijn dan namelijk veel aangenamer, je hebt wederom minder last van toeristen en je kunt op je gemak de hele stad zien.

Geef een reactie