De voordelen van een elektrische terrasheater

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op januari 25th, 2022 om 03:06 pm

Een terrasheater is natuurlijk een uitstekende toevoeging aan je terras. Het stelt je in staat om heerlijk buiten te zitten, ook als het eens wat frisser is. Deze heaters komen in twee vormen; een heater op gas en een elektrische terrasheater. Met name de elektrische variant biedt flink wat voordelen en we zetten ze dan ook graag eens op een rijtje.


De elektrische heater werkt direct

Een elektrische terrasheater werkt vrijwel direct. Je plugt hem in, zet hem aan en de warmte wordt in een oogwenk geproduceerd. Dit maakt de elektrische heater een stuk bruikbaarder, omdat je bij een gasheater veel in de weer bent met het bijvullen van gas en een gasheater er ook langer over doet om op te warmen. Dat maakt de gasheater overigens geen onveilige of ongeschikte heater; de warmte is net zo aangenaam en een gasheater kan je weer wat makkelijker verplaatsen dan een elektrische verwarmer.

Elektrische heaters zijn milieuvriendelijk

Als een elektrische heater bezig is om je terras te verwarmen, gebeurt dit met infraroodwarmte. Hij geeft dus verder helemaal niets af, behalve warmte. Dit maakt van de elektrische heater een zeer milieuvriendelijk apparaat, dat enkel stroom nodig heeft om te kunnen werken. Ook het feit dat er geen opwarmfase is, maakt deze heater bijzonder efficiënt. Er gaat immers geen energie verloren met het opwarmen van het element; de warmte is direct aanwezig.

Vrijwel geen onderhoud

Omdat een elektrische heater geen bewegende onderdelen bevat, is het onderhoud vrijwel nihil. Hier geen onderdelen die na lang gebruik gaan slijten of gaan schuren; enkel vaste onderdelen die warm worden en verder vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Het enige wat je af en toe moet doen, is het schoonmaken van de reflectoren. Hier kan na verloop van tijd wat stof of aanslag op komen te staan, die de optimale werking ervan kunnen tegengaan. Hou je dit schoon, dan hoef je je eigenlijk nergens druk om te maken.

Ze kunnen ook binnen worden gebruikt

Omdat deze heaters dus werken met infraroodverwarming, stoten ze dus helemaal niets uit. En het is het gebrek aan uitstoot dat deze heaters ook geschikt maar voor binnengebruik. Juist omdat de heaters geen gassen verbranden, kunnen ze uitstekend in afgesloten ruimtes gebruikt worden. Het zal geen gevaar opleveren voor de mensen die erbij in de buurt staan, enkel aangename warmte.

Ze zijn geurloos

Een ander voordeel van de elektrische terrasheater, is dat ze volledig geurloos opereren. Misschien niet het eerste waar je aan dacht, maar een gasheater verbrandt gas en dat geeft een bepaalde geur af. Niet direct een vervelende geur, maar je ruikt het wel als er een gasheater aan staat. Elektrische heaters hebben dit helemaal niet. Het verhitte element geeft geen geuren af. Het maakt de elektrische terrasheaters net even wat meer allround, ook al valt er natuurlijk ook veel te zeggen voor een gasheater. Diens mobiliteit en aangename warmte maken het tot de ideale heater voor mensen op een feestje, waar steeds op verschillende plekken warmte nodig is.

Geef een reactie