Deze items mogen niet ontbreken bij een stal aan huis

Iedereen wil een mooie stal voor zijn paard hebben. Het maakt niet uit of het gaat om een manege, een pensionstal of een mooie stal aan huis. Een stal aan huis is natuurlijk de meest ideale oplossing. Het is belangrijk om de paardenstal goed in te richten. We delen graag onze tips voor een goede stal aan huis.

Hoe groot is de stal aan huis?

Het is belangrijk om een paardenstal aan huis te hebben met een goed formaat. De minimale grootte is afhankelijk van de schofthoogte van het paard. De grootte van de stal is twee keer de schofthoogte van het paard in het kwadraat. Rijpaarden worden niet groter dan een meter zeventig. Een box van twaalf vierkante meter is voldoende.

De bedekking van de stal aan huis

De vloer van de paardenstal is vaak van beton gemaakt. Soms worden er stalmatten gebruikt. De vloer kan met verschillende materialen bedekt worden. Vlas, stro en houtkrullen worden vaak gekozen. Denk bij de keuze aan het eetgedrag en de gezondheid van het paard. Een stoffige vloer kan voor problemen zorgen met de luchtwegen.

De ringen en hooiruif

Een goede paardenstal aan huis kan niet zonder goede vastzetringen. Kies twee ringen die goed verankerd zijn in de wand. Het is zo mogelijk om het paard vast te zetten. Daarnaast is een hooiruif ook van belang. Houdt hierbij rekening met de hoogte van het paard. Een hooiruif welke boven het hoofd van het paard hangt kan voor problemen zorgen. Het is moeilijker om te slikken wat voor problemen kan zorgen. Natuurlijk is het beter om dit te voorkomen. Wanneer de ruif te laag is kan het paard er met zijn benen in vast blijven zitten.

De voerbak

De voerbak wordt vaak aan de muur gehangen of op de vloer gezet. De voerbak aan de muur kan ervoor zorgen, dat het paard zich aan de randen stoot. Let hier wel op. Het is belangrijk om de binnen voerbak goed te kunnen reinigen. De hoogte van de bak moet maximaal 1 meter 20 zijn. Voor een pony gelden andere richtlijn. Wanneer de vloerbak op de grond staat is het belangrijk om hem zwaar genoeg te maken, zodat hij niet wegschuift. Het zorgt ervoor dat het paard minder snel een blessure krijgt.

Een goede drinkbak

Een automatische drinkbak zorgt ervoor dat er steeds vers water is voor het paard. Het is goed om de voerbak en de drinkbak in verschillende hoeken van de stal te plaatsen. Het zorgt ervoor dat het paard het voedsel niet in het water doopt. Het water blijft langer schoon en het is ook goed voor de spijsvertering van het paard. Hang het ook op de juiste hoogte.

Less is more

Het is beter om niet teveel in de stal aan huis te plaatsen. Zet er het broodnodige in en niet meer. Hoe voller het is, hoe minder ruimte er over is voor het paard. Het is goed om alles op elkaar af te stemmen. Het paard zal er van genieten.

Geef een reactie