Volledig nieuw interieur – Hoe aanpakken?

Volledig nieuw interieur - Hoe aan te pakken?

Is jouw woning wel toe aan een opfrisbeurt? Een nieuw likje verf of een vrolijk behangpatroon kan al wonderen doen, maar soms wil je iets totaal anders. Je zit al jaren met dezelfde meubels in huis en echt hip is het ook niet meer. Je hebt het besluit genomen dat je iets totaal anders wilt. Maar hoe pak je het aan en stel je een volledig nieuw interieur uit? Wij geven je een paar tips voor een stijlvol nieuw interieur.

Kies jouw woonstijl

Meestal is er wel een stijl te koppelen aan jouw smaak. Ben je gek op antieke meubeltjes of de jaren ‘60? Dan is een landelijke inrichting of een vintage interieur wel wat voor jou! Maar moet het voor jou vooral lekker functioneel en eenvoudig blijven? Dan is de Scandinavische woontrend echt iets voor jou!

Een van de meest populaire woontrends van dit moment is de industriële woonstijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van stijl en robuuste materialen.

Maak een moodboard

Heb jij je woonstijl uitgezocht? Ga dan op zoek naar inspiratie en maak een moodboard aan met verfkleuren, meubels, accessoires en kleurencombinatie die jij mooi vindt. Je kunt dit natuurlijk op de oude manier doen, maar het makkelijkst is om een nieuw bord per kamer aan te maken in een Pinterest account. Zo krijg je al gauw een idee van wat bij elkaar past.

Meubels uitzoeken

Ga je meubels uitzoeken? Dan kan het heel lastig zijn om het een met het ander te combineren. Daarom kan je het beste meubels bij elkaar uitzoeken. Heb je een robuuste eettafel? Dan is het wel zo leuk om een kast of salontafel te hebben die een beetje op die stijl aansluit. Koop dus niet zomaar alle meubels los, want dan heb je een kans dat het niet mooi bij elkaar staat.

Een manier om al je meubels bij elkaar te laten passen is om alles van een bepaald merk te kopen. Zo werkt Henders & Hazel met totaalconcepten. Dit wil zeggen dat hun meubelcollecties altijd in verschillende stijlen passen. Heb je een mooi tafel gevonden? Dan kan je hier gemakkelijk ook stoelen, kasten of andere meubels van Henders & Hazel mee combineren. Er zijn verschillende merken die werken aan de hand van totaalconcepten. Zo heb je ook het merk XOOON, waarbij je vrijwel elk meubel helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Zo kan jij de meubels die je mooi vindt ook zodanig aanpassen dat ze naadloos aansluiten op jouw interieur.

Bewaak je budget

Mooie spullen zijn duur en het is ook niet erg om veel geld uit te geven aan een interieur. Maar stel wel altijd een budget voor jezelf. In een luxe interieur kunnen je goedkopere meubeltjes wel erg afsteken. Bovendien is het zonde als jij nog een tijdje op oude eetstoelen moet zitten omdat je geen geld meer heb voor nieuwe stoelen bij je eettafel. Stel van tevoren vast wat je budget is om te voorkomen dat je teveel geld uitgeeft aan 1 of 2 meubelstukken.

Laat je adviseren

Ga je naar een meubelzaak of woonboulevard? Dan kan je vaak om advies vragen aan het personeel. In veel gevallen zijn de werknemers ook stylistes of binnen architecten. Omdat je meubels gaat kopen bij hun, staan ze jou natuurlijk graag te woord en helpen ze je bij het uitzoeken van een mooi, stijlvol en betaalbaar interieur.

Geef een reactie