Duurzamer wonen en leven | 4 handige tips

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 10th, 2018 om 09:42 pm

duurzaam wonen

Duurzaam wonen en leven | 4 handige tips

Duurzaamheid, een veelbesproken topic: Het wordt namelijk steeds belangrijker om duurzaam te gaan wonen. Nederland wil van het aardgas af en om de doelstelling van het Parijs akkoord te halen moeten we minder CO2 uitstoten. Als we allemaal ons steentje bijdragen kunnen we ervoor zorgen dat we de doelstelling halen. De vraag die veel mensen hebben is: Waar moet ik mee beginnen? Hieronder geef ik een paar tips om duurzamer te wonen en te leven.

1. Let op de verwarming

Als je niet thuis bent, laat de verwarming dan niet aan staan ook al is het nog zo verleidelijk. Ga je voor maar heel even weg? Dan is juist wel een goed idee om de verwarming aan te laten staan. Het kost namelijk ook veel energie om de verwarming elke keer opnieuw op te starten. Zorg ervoor dat alle deuren dicht zijn wanneer je de verwarming aan hebt staan. Op deze manier kan er geen warmte ontsnappen en komt er ook geen kou naar binnen.

2. Investeer in zonnepanelen

Het is een goed idee om in zonnepanelen te investeren. Zonnepanelen wekken energie op met behulp van de zon. De investering van de Zonnepanelen heb je na ongeveer tien jaar terugverdiend. Je betaalt daarna veel minder aan vaste lasten en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu!

3. Scheiden van afval

Zorg ervoor dat je het afval in de juiste bakken weggooid. Daarnaast is het belangrijk om zo min mogelijk afval te hebben als je duurzaam wilt wonen en leven. Koop geen onnodige dingen en verspil geen voedsel. Je kunt voedselverspilling tegengaan door bepaalde producten niet meteen weg te gooien. Veel producten kunnen nog prima genuttigd worden ook al zijn ze over de houdbaarheidsdatum. Let bij het kopen van producten op de verpakkingen. Hoe minder plastic er gebruikt wordt hoe beter dit is.

4. Stap over

Door over te stappen op een andere energie leverancier kun je veel besparen op je kosten. Daarnaast kun je ook duurzamer wonen door te kiezen voor groene energie in plaats van grijze energie. Zo kun je bijvoorbeeld  op diverse vergelijkingssites heel gemakkelijk energieleveranciers vergelijken op basis van groene energie. Op deze manier bespaar je op energiekosten én heb je een duurzamer leven. Je zorgt voor je eigen portemonnee, maar draagt ook een steentje bij aan een duurzamer Nederland. Dat wil toch iedereen?

Geef een reactie