Een eigen moestuintje beginnen? Dit zijn je opties!

Het hebben van een eigen moestuintje is iets dat veel mensen ambiëren. Dit komt met name door de charme van een moestuin. Deze charme zit hem met name in het feit dat je je eigen groenten kunt kweken. De groenten zullen dan ook een stuk lekkerder smaken als ze uit je eigen moestuin komen, dan wanneer ze uit de reguliere supermarkt komen. Ben jij op zoek naar een moestuin maar weet je niet precies wat de verschillende opties zijn? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Moestuin in huis

Een actie van een grote supermarkt in Nederland heeft ervoor gezorgd dat een heel groot deel van Nederland in aanraking is gekomen met de moestuin. Je kon in je eigen woning op hele kleinschalige basis wat groenten verbouwen. Nu is dit natuurlijk een leuke manier om in aanraking te komen met een moestuin, maar echt serieus groenten verbouwen kan je natuurlijk niet binnenshuis. Mocht je nu niet weten of het hebben van een moestuin iets voor jou is, dan kun je hier wel altijd mee beginnen!

Moestuin in de tuin

Een moestuin in huis groeit over het algemeen al snel uit tot een moestuin in de tuin. Dit kan komen doordat de kleine ‘moestuintjes’ zo erg gegroeid zijn dat ze het huis uit moeten, of omdat je simpelweg je eigen groene vingers ontdekt hebt en wilt uitbreiden. Het is met de moestuin in de tuin wel erg belangrijk dat je goed oplet tijdens het planten van je groenten. Sommige groenten zijn namelijk niet geschikt om in de gewone buitenlucht geteeld te worden.

Externe moestuin

De externe moestuin is een moestuin voor iemand met echte groene vingers. Je kunt een stukje grond huren ergens bij jou in de stad/het dorp waar je je eigen moestuin kunt beginnen. Het grote voordeel van een externe moestuin is dat je hier vaak veel meer ruimte hebt dan in een eigen achter-of voortuin. Daarnaast hoef je je in de externe moestuin ook nog eens nooit zorgen te maken om geluidsoverlast buren. Je produceert de geluiden namelijk op de externe moestuin en over het algemeen zal niemand hier overlast aan beleven!

Geef een reactie