Een huis kopen in het buitenland: hier moet je op letten!

Wanneer je van plan bent om een huis in het buitenland te gaan kopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een ander land betekent immers andere soort mensen, een andere cultuur en andere normen en waarden. Om te zorgen dat je hier geen problemen mee krijgt, hebben we in dit artikel wat tips op een rij gezet!

Lokale regels

In ieder land gelden weer andere regels. Verdiep je dus goed in de regels van het land waar je naartoe wil verhuizen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan regels betreft de woning zelf en financiële zaken, maar bijvoorbeeld ook verkeersregels.

In sommige landen is het bijvoorbeeld zo dat je bij het kopen van een woning ook de schulden van de vorige eigenaar mee overneemt. Check in deze landen dus goed of het huis geen achterstallige gas/water/electra betalingen heeft. Ook heb je in sommige landen een vergunning nodig om als buitenlander een huis te kopen. Wanneer je van plan bent je woning te verhuren wanneer je er niet bent, kunnen hier ook weer andere regels voor gelden dan in Nederland.

De cultuur

Ieder land heeft zijn eigen cultuur, waar weer andere normen, waarden en gebruiken bij horen. Ook kennen ze overal andere feestdagen. Verdiep je dus goed in de cultuur van het land waar je naartoe verhuisd. Zelfs in onze buurlanden België en Duitsland zijn weer andere dingen ‘normaal’ dan bij ons!

Nederlandse makelaar

Wanneer je in het buitenland een woning wilt kopen, is het verstandig een Nederlandse makelaar in te schakelen. In populaire landen zoals Spanje zit in de meeste gebieden namelijk wel een Nederlandse makelaar. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen aan de Costa del Sol? Dan kan de Nederlandse makelaar in Spanje Villa Nova Real Estate je uitstekend helpen! Aangezien dit soort makelaars zelf ook ooit als Nederlander naar het betreffende land zijn verhuisd, kunnen zij je vaak goed vertellen wat de grootste verschillen zijn betreft regels en cultuur. Daarnaast heb je geen last van de taalbarrière wanneer je de taal van het land waar je naartoe wilt verhuizen nog niet helemaal machtig bent.

Geef een reactie