Waar let je op bij de aanschaf van een vaatwasser?

Afwassen is toch niet meer van deze tijd zal je denken. Toch zijn er nog altijd ontzettend veel mensen die meermaals per dag keurig netjes hun vieze vaat met een afwasborstel in de gootsteen met warm water en een druppel dreft afwassen. Is dit bij jou ook het geval en vind je dat het tijd is voor een vaatwasser, dan zijn er een aantal zaken waar je op voorhand even goed over na moet denken. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat het aanbod vandaag de dag beste groot is. Dus hoe weet je nu welke vaatwasser de beste keuze is?

Hoeveel heb je te besteden

Vaatwassers zijn er natuurlijk in allerlei verschillende soorten, maten dus ook prijzen. Belangrijk is het dus om voor je je zoektocht begint, voor jezelf een budget vast te stellen wat je maximaal zou willen uitgeven. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het niet fijn is dat op het moment je een prachtige vaatwasser hebt gezien, je tot de conclusie komt dat dit ver buiten je budget zit. Wel is het aan te raden om een beetje speling te houden. Vaak zien we dat het juiste exemplaar zo’n 10 tot 15 procent boven het begrote bedrag ligt. 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.pexels.com/nl-nl/foto/wasmachine-schoonmaak-uitrusting-gerechten-4107305/

Inhoud

Een voordelige vaatwasser is natuurlijk geweldig, maar belangrijk is dat je er ook alles in kwijt kunt. Je zit er niet op te wachten dat je straks drie keer de vaatwasser moet laten draaien omdat je er maar twee borden, drie glazen en een beker in kwijt kunt. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf weet wat je nodig hebt. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om ook kritisch te kijken naar hoeveel ruimte de vaatwasser in beslag neemt. Wellicht past het exemplaar dat je hebt gezien wel helemaal niet en heb je witgoed onderdelen nodig om bijvoorbeeld de aansluiten te verplaatsen.

Energielabel

De meeste nieuwe vaatwassers hebben tegenwoordig een goed energielabel. Toch kan het zijn dat je misschien om wat voor reden dan ook kiest voor een gebruikt exemplaar. Uiteraard niets mis mee, maar de kans dat een wat ouder model een minder energielabel heeft, die is natuurlijk vrij groot. Omdat de kosten voor het gebruik dan vele malen hoger uitvallen, kan het per saldo voordeliger zijn om te kiezen voor een wat duurder apparaat, maar met wel een hoger energielabel. Nieuwe aparaten gaan overigens vaak ook langer mee en heb je garantie op ieder Onderdeel voor vaatwasser. Gaat er dan iets kapot, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de kosten.

Geef een reactie