Een kinderkamer inrichten; hier moet je aan denken

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:47 pm

Een kinderkamer inrichten is leuk en het leukste is het samen met je kind doen om er voor te zorgen dat alles perfect is. Daarnaast verschillen de voorkeuren van kind tot kind. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden om uiteindelijk een toffe kinderkamer neer te kunnen zetten. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Je kind heeft meer ruimte nodig

Naarmate je kind groter wordt en steeds meer spullen krijgt zal hij of zij ook meer ruimte nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld een grotere kast zijn om het speelgoed, boeken, knuffels en kleding in te kunnen stoppen. Ook zou je kunnen denken aan een kinderbed met opbergruimte, deze multifunctionele bedden van BEUK Meubels zijn speciaal gemaakt om extra opslagruimte te bieden. Deze opbergruimte kan in de vorm van lades onder het bed zijn tot kastjes ingebouwd in het bedframe.

Hou daarnaast ook zeker wat ruimte voor jezelf over, bijvoorbeeld als je ‘s avonds gaat voorlezen. Het kan dus handig zijn om een kleine zithoek voor jezelf in te richten zodat jij ook je plekje hebt in de kamer van je kind.

Een veilige kinderkamer

Een paar dingen waar je aan moet denken bij het inrichten van de kinderkamer, de belangrijkste; kinderen zijn niet altijd even verstandig. Zorg er dus voor dat stopcontacten en ramen beveiligd zijn en zorg er voor dat er een brandmelder op dezelfde verdieping hangt. Ook is het goed om rekening te houden met loshangende snoeren.

Natuurlijk gelden deze veiligheidsregels vooral voor jonge kinderen, vanaf een bepaalde leeftijd zijn kinderen verstandig genoeg om zichzelf (thuis in ieder geval) niet in levensgevaar te brengen. Maar toch goed om er rekening mee te houden.

Naast de bovenstaande tips zou ik zeggen; leef je uit, het inrichten van een kinderkamer is niet iets waar je vaak de kans voor krijgt dus benut samen met je kind jullie creativiteit!

Geef een reactie