Een ruimere woning zonder te verhuizen? Zo doe je dat

Gaan we verhuizen of verbouwen? Voor veel mensen is dit een lastige keuze. Ga je je huidige wijk, waar je het prima naar je zin hebt, verlaten voor een andere woning in een voor jou onbekende wijk? Of ga je jouw huidige woning verbouwen zodat je er nog een aantal jaren of wellicht voor de rest van je leven kunt blijven wonen? Bij het maken van een keuze speelt mee hoe gehecht je bent aan jouw huidige plaatsje. Heb je het echt naar je zin op de plek waar je nu woont? Dan is verbouwen de beste keuze.

Een aanbouw of een dakkapel

Er zijn verschillende manieren om een woning uit te breiden. Zo kan je een prachtige aanbouw aan de woning bouwen, waardoor jouw woonkamer of keuken opeens een stuk ruimer wordt of je een extra vertrek kunt maken. Het bouwen van een aanbouw zorgt er echter wel voor dat je tuinoppervlak moet inleveren. Wil je dat niet? Dan is het beter om te kiezen voor een dakkapel. Door een dakkapel te laten plaatsen wordt de zolder opeens geen ruimte voor opslag meer, maar een volwaardige kamer. Hierdoor lever je nergens ruimte in, maar wordt een ruimte in jouw woning opeens in een heel ander daglicht gesteld.

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen kent veel voordelen:

  • Door een dakkapel te laten plaatsen wordt die krappe zolder opeens een ruime kamer, waardoor jouw woning een groter bewoonbaar oppervlak krijgt
  • Een dakkapel kan de waarde van jouw woning verhogen
  • Een dakkapel zorgt er voor dat er veel meer lichtinval is
  • Sommige dakkapellen kunnen in één dag geplaatst worden. Een langdurige verbouwing is dus niet nodig
  • Een dakkapel zorgt er voor dat de ruimte onder een schuin dak beter te ventileren is

Een dakkapel laten plaatsen

Wil jij een dakkapel laten plaatsen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een prefab dakkapel. Een prefab dakkapel wordt in een fabriek gemaakt en kant-en-klaar naar jouw woning vervoerd. Omdat de dakkapel al helemaal klaar is, kan hij in één dag worden geplaatst. Hierdoor kan je in één dag genieten van meer ruimte. Een dakkapel in Meppel of een andere plaats laat je plaatsen door een ervaren dakkapellen expert. Zo weet je zeker dat jouw dakkapel op de juiste wijze wordt geplaatst en kan jij direct genieten van extra woonoppervlak.

Geef een reactie