Hoe kies je een perfect toilet?

Beste toilet voor in huis

Één van de belangrijkste onderdelen in huis

Een toilet is een van de belangrijkste onderdelen in je huis. Je besteed er aardig wat, intieme, uren op. Maar hoe vervelend is het als een toilet niet goed bij je past, omdat deze bijvoorbeeld te hoog is. Daarom helpen we je bij het maken van de beste keuze, zodat jij jouw perfecte toilet vindt.

De hoogte

De gemiddelde zithoogte van de standaard modellen  is ongeveer 15 inch vanaf de vloer tot aan de bovenkant van de stoel. Comfortabele toiletten, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, mede omdat de hogere zithoogte het gebruik ervan voor ouderen gemakkelijker maakt. Ze hebben tussen de 17 en 19 inch vanaf de vloer, een afstand die beter vergelijkbaar is met de standaard stoelhoogte. Terwijl de zithoogte duidelijk een persoonlijke beslissing is, merken we op dat het hebben van een iets hoger model voor veel mensen een reden is een toilet wel of niet te nemen.

De vorm van de pot

Toiletpotten zijn er in wezen in twee vormen, rond of langwerpig. Ronde kommen zijn meestal minder duur en nemen minder ruimte in beslag, ongeveer twee centimeter minder dan hun langgerekte tegenhangers. Ons advies: als je een langwerpige pot in je ontwerp kan krijgen, raden we deze dan ook aan. Een lange pot biedt meer ondersteuning en comfort. Daarnaast worden steeds meer toiletten langwerpig, waardoor er voor deze potten dus ook meer extra dingen gemaakt worden. Denk aan een wc bril, maar ook nieuwe technische extraatjes.

Het waterverbruik

Volgens Amerikaans onderzoek zijn onze wc’s verantwoordelijk voor ongeveer 27% van het totale waterverbruik in onze huizen. Afhankelijk van de leeftijd van de pot kan dit zelfs nog aanzienlijk meer zijn. De oudere toiletten spoelen namelijk door met aanzienlijk meer water per spoelbeurt dan de nieuwe modellen.

Houdt er dan ook rekening mee dat de regelgeving omtrent spoelbeurten ook steeds verder aangescherpt wordt. Er is namelijk niet zoveel water nodig om door te spoelen. Het vervangen van je wc is dus niet alleen een design dingetje, maar dient ook te voldoen aan de regels in Nederland en Europa.

Ga voor zuinig

Ons advies? Kies de zuinigste wc die je kan vinden, dan kan je in ieder geval weer jaren vooruit.

Geef een reactie