Tuintrend: De mannentuin

De meeste mannen zijn het er over eens: de tuin zou best wel eens wat stoerder mogen zijn. Sommige tuinen staan boordevol planten, beeldjes en andere prullaria, waardoor ze steeds minder praktisch nut hebben en alleen nog voor de sier aangelegd worden. Veel vrouwen geven de voorkeur aan een prachtige tuin die voornamelijk voor de sier is, terwijl de meeste mannen liever een tuin hebben waar je echt van kunt genieten. Een tuin met ruimte om vrienden uit te nodigen, ruimte om hobby’s te beoefenen en ruimte om tot rust te komen. Een steeds groter wordende trend in tuinland is daarom: de mannentuin. Wij vertellen je uit welke elementen een mannentuin bestaat en hoe je deze aanlegt.

tuin voor mannen

First things first: Een goede plaats om te eten en te drinken

Het belangrijkste onderdeel van een mannentuin is een plek om te eten en te drinken. Dit kan een eenvoudige picknicktafel en een barbecue zijn, maar je kunt het ook naar een hoger niveau tillen. Zo is het, zelfs in kleinere tuinen, mogelijk om een stoere bar te plaatsen. Deze bar kan gemaakt worden van een combinatie van robuust hout en zwart staal, maar ook gewoon van een aantal simpele whiskyvaten met een robuuste houten plank of een betonnen blad. Wil je optimaal genieten van jouw bar? Bouw dan een koelkast in en zorg dat er voldoende ruimte is voor een barbecue. Het is tevens belangrijk dat de bar goed verlicht is. Het is mogelijk om te kiezen voor eenvoudige verlichting, maar het is ook mogelijk om de bar te verlichten met stoere, robuuste lampen, lampen gemaakt van whiskyflessen of auto-onderdelen of verlichte letters. En wil je het hele jaar door genieten van de bar in jouw mannentuin? Dan is het aan te raden om de bar te overkappen.

Een plaats om te relaxen

Een ander essentieel onderdeel van een mannentuin is een plaats om te relaxen. En plek waar je uitgebreid neer kunt ploffen met een boek, de laptop of een fijn glas drinken. Hoe je jouw plek om te relaxen inricht, is helemaal aan jou. Zo kan je het houden bij een goed tuinset of een paar goede ligstoelen, maar kan je er ook voor kiezen om een jacuzzi of een sauna in jouw tuin te laten plaatsen. De mogelijkheden zijn uiteraard afhankelijk van de ruimte in jouw tuin en het budget. The choice is yours!

Een plaats om je uit te leven

Jouw mannentuin heeft nu een ruimte om te genieten en een ruimte om tot rust te komen. Het enige wat nog ontbreekt is een plaats om je helemaal uit te leven. Of je nou houdt van een potje voetbal met vrienden of in je vrije tijd het liefst onder een auto ligt te sleutelen, zorg dat jouw tuin ruimte heeft om jouw hobby’s uit te oefenen. Zo is jouw tuin van alle gemakken voorzien!

Een mannentuin aan laten leggen

Wil jij ook genieten van een mannentuin? Het aanleggen van een mannentuin kan je het beste laten uitvoeren door een ervaren hoveniersbedrijf. Een hovenier in Hoogeveen kan je helpen met het aanleggen van een mannentuin. Door de aanleg van de tuin uit te besteden aan een ervaren hovenier weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze wordt aangelegd, zodat jij en jouw vrienden er jarenlang onbezorgd gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie