Een ruimtebesparende trap is ideaal bij weinig ruimte in huis

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:47 pm

Heb je weinig ruimte in huis? Dan is het vaak nodig om creatief te zijn om de ruimte die je hebt optimaal te benutten. Een van de keuzes die je kunt maken is het kiezen voor een ruimtebesparende trap. Dit is een trap die in tegenstelling tot een traditionele trap weinig ruimte in beslag neemt, waardoor je enkele meters een woonruimte bespaart.

Er zijn veel verschillende type trappen. Wat de meeste trapsoorten met elkaar gemeen hebben is dat ze veel ruimte in beslag nemen. Als je al weinig ruimte in huis hebt dan is het natuurlijk zonde dat je veel meters woonruimte inlevert voor een trap. Het kiezen voor een ruimtebesparende trap bij weinig ruimte is dan ook een goede keuze. Deze trappen zijn speciaal gemaakt om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Naast het feit dat er maar weinig ruimte nodig is voor dit type trappen hebben ze ook nog een stijlvolle uitstraling en zijn ze veilig te gebruiken. Meer weten over ruimtebesparende trappen? Lees verder om te weten te komen wat de meest voorkomende type trappen zijn die ruimte besparen. Direct een houten trap kopen? Dat kan via Houtcompleet.nl.

Spiltrap

Een van de meest populaire trap soort is de spiltrap. De reden dat spiltrappen zo populair zijn is de ruimtebesparende eigenschap. Een spiltrap, ook wel spiraaltrap genoemd, wordt vaak bij weinig ruimte als alternatief gebruikt voor een kwartslag trap of rechte trap. Bij een spiltrap worden alle treden 180 graden rondom de spil gemonteerd, waardoor de trap nooit meer ruimte inneemt dan de breedte van de traptreden. Dit type trappen is verkrijgbaar in verschillende stijlen. Ook heb je keuze uit diverse materialen. Kies bijvoorbeeld een houten trap voor een landelijke uitstraling of een metalen trap voor een industriële look.

Middenboomtrap

Ook middenboomtrappen staan bekend als ruimtebesparende trap. Bij deze trap soort worden de treden in het midden ondersteund door stalen elementen. Dit maakt de trap ook direct erg geschikt om op maat te maken. De hoogte van een middenboomtrap is gemakkelijk zelf te bepalen, waardoor dit type trap in vrijwel elke ruimte past.

Vlizotrap

Een andere ruimtebesparende trap is de vlizotrap. Deze trap kennen we allemaal wel en wordt vaak gebruikt voor ruimtes waar je niet dagelijks komt. Zo is een vlizotrap ideaal als trap naar zolder of vliering.

Geef een reactie