Riool verstopt, wat te doen?

Uw riool is verstopt, wat kunt u nu het beste doen? Dat is een goede vraag. Problemen aan uw riool zijn niet fijn en kunnen ook verkeerd uitpakken wanneer dit niet snel en op een professionele manier wordt aangepakt. Om grootse schade te voorkomen is het belangrijk om er op tijd bij te zijn, tijdige riool ontstopping is dan ook noodzakelijk.

Hoe kan ik weten of mijn riool verstopt is?

Wanneer er water omhoog komt in uw WC, douche, gootsteen of andere putjes, dan is de kans groot dat uw riool verstopt zit. Ook kunnen ruimtes zoals bijvoorbeeld uw kelder onder water raken. Deze problemen worden wel enige regelmatig veroorzaakt door een verstopping in uw leidingen.

Mijn riool is verstopt, wat moet ik nu doen?

Nu u weet dat uw riool verstopt is, is het belangrijk om zo snel mogelijk een loodgieter of ene ontstoppingsbedrijf te bellen. Zij zullen door middel van hoge druk de verstopping weg te spuiten. In de meeste gevallen is dit voldoende, echter komt het ook voor dat dit niet voldoende is en de verstopping er nog steeds zit. Dit is vaak de oorzaak van breuken of verzakkingen. Wanneer dit gebeurt is een rioolinspectie noodzakelijk. Dit wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met behulp van camera’s.

Rioolverstopping voorkomen

Verstopping in uw riool is gelukkig makkelijk te voorkomen. De grootste boosdoeners van een verstopt riool zijn namelijk vet, doekjes, tampons en maandverband. Het vet hoeft u niet door de WC te spoelen, maar kunt u inleveren bij verzamelpunten. Doekjes, tampons en maandverband horen niet in het toilet. Deze producten breken niet af en kunnen voor grote problemen zorgen in het riool. Het reinigen en schoonmaken van het riool kost namelijk veel geld.

Riool verstopt?

Een verstopping in het riool of in uw afvoer is erg vervelend. Het riool kan zijn afval niet meer kwijt, waardoor dit onder of vlakbij uw huis blijft hangen. Hierdoor raakt uiteindelijk de complete afvoer verstopt. Het is dan nodig om de riolering te ontstoppen.  Is uw riool verstopt? Neem dan meteen contact op VDV cleaning en uw verstopping is verleden tijd!

Geef een reactie