Veel mogelijkheden met spiegels in je interieur

Als er een voorwerp is dat veel kan betekenen voor je interieur dan is het wel de spiegel. Natuurlijk kennen we hem allemaal voor in de badkamer. Onmisbaar bij het opmaken, scheren en ons kapsel verzorgen. Veel mensen hebben ook een passpiegel in hun slaapkamer. Vroeger zag je boven de schouw vaak een spiegel. Dit is niet voor niets, want een spiegel is een echte eyecatcher en doet veel met een ruimte. Wil jij ook graag weten wat je kunt met spiegels in je interieur?

Je kamer lijkt groter

Zeker als je een vrij kleine kamer hebt, is een spiegel een goede aanwinst. Gebruik je een of meer spiegels in de kamer, dan lijkt deze ruimte meteen een stuk groter. Kijk goed aan welke muur je de spiegel het beste kunt bevestigen. Dankzij de reflectie lijkt de ruimte duidelijk groter. Wist je dat je ook een hele spiegelwand kunt maken? Het lijkt dan net alsof er achter deze wand nog een ruimte verscholen zit. Heb je 2 mooie spiegels om te gebruiken in je interieur en gaat het jou ook om het optisch vergroten van de kamer? Hang de spiegels dan op aan twee aan elkaar grenzende muren. Je zult versteld staan van het resultaat.

Mooi als opvulling en decoratie

Misschien heb je een prachtige spiegel die je kreeg als een erfstuk. Hij heeft wellicht altijd dienst gedaan in het huis van je ouders of grootouders. Vind jij de spiegel zelf ook mooi, geef hem dan zeker een plekje in je interieur. Dit geeft echt iets extra’s aan de ruimte. Heb je ergens nog een kale muur of een lege plek op een kast of side table, dan zou je daar ook een spiegel kunnen gebruiken.

Praktisch gebruik van spiegels in je interieur

Heb jij ook zo’n prachtige schuifdeur die 2 ruimtes van elkaar scheidt? Vind je de deur niet mooi meer en zoek je naar iets anders? Denk dan ook zeker eens aan een spiegel. Laat een spiegel plaatsen als schuifdeur en je scheidt de ruimtes voortaan op een hele bijzondere manier.

Geef een reactie