Een trap moet niet alleen mooi, maar ook veilig zijn

antislip

De meeste huizen in Nederland hebben meerdere verdiepingen en een trap in huis komt dan ook regelmatig voor. Een trap is niet een onderdeel van het huis waar we misschien altijd bij stilstaan wanneer we een huis kopen of inrichten. Een trap is echter een prominent onderdeel van het huis en ook een gedeelte waarbij niet alleen de uitstraling belangrijk is, maar ook de veiligheid. De meeste trappen zijn voorzien van een leuning, maar ook de grip op de trees is essentieel om ervoor te zorgen dat je in alle veiligheid naar boven en naar beneden kan. Een oplossing die relatief goedkoop is, maar ook nog eens mooi staat en optimaal grip biedt, is een anti slip strip. Deze zelfklevende strip is eenvoudig zelf op de trap te bevestigen en biedt de bescherming die je nodig hebt op de trap.

Tip: antislip trap voorkomt gladde treden

Makkelijk grip aanbrengen op een strak geverfde of gelakte trap

Sommige mensen hebben vloerbedekking op de trap wat er vaak aan het begin mooi uitziet en daarnaast ook voldoende grip biedt. Het nadeel hieraan, is echter dat tapijt of vloerbedekking erg snel gaat slijten en de meeste trappen vrij intensief gebruikt worden. De vloerbedekking wordt na het slijten een stuk minder mooi en de slijtage plekken kunnen ook extra glad worden en voor een gevaar zorgen. Een mooi geverfde of geschuurde en gelakte trap, is vaak voor het aanzicht het mooiste alternatief, maar dit heeft weer als nadeel dat het erg glad is. Vooral wanneer je zonder schoenen de trap op en afgaat kun je hierdoor lelijk uitglijden. Met anti slip tape kun je hier makkelijk verandering in aanbrengen en zeer eenvoudig zorgen dat de trap er mooi uitziet en ook nog eens voldoende grip biedt voor de veiligheid.

Uitgelicht: Anti slip tape soorten waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan

Makkelijk zelf te bevestigen zonder specialist of monteur

Ook een geverfde trap kan op termijn gaan afslijten en om dit tegen te gaan helpt de anti slip tape ook. De tape zorgt namelijk dat de hoeken minder intensief gebruikt worden en de verf beter beschermd wordt, waardoor de trap aanzienlijk langer mooi blijft. Een anti slip strip wordt bovendien op de trap geplakt, zonder deze in te vrezen, waardoor ook bij een rennovatie van de trap de nieuwe tape makkelijk aangebracht kan worden. Het voordeel aan anti slip tape, is dat deze in verschillende kleuren te bestellen is en ook eenvoudig zelf op maat geknipt kan worden. Er hoeft geen specialist of monteur aan te pas te komen en je kan zelf kiezen voor het design die het beste bij jouw wensen en het design van de trap past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om de hele breedte van de trap te beplakken of alleen het middengedeelte. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor ronde uiteindes voor een uniek effect.

Geef een reactie