Stappenplan voor het verkopen van je huis

Ga je voor het eerst een huis verkopen. Dan heb je nog geen goed inzicht hoe dit proces allemaal in zijn werk gaat. Er moet namelijk behoorlijk wat geregeld worden bij het huis verkopen met de Huizenbemiddelaar Zundert. In dit artikel geven we wat houvast in de vorm van een stappenplan.

Juiste verkoopmakelaar vinden

Bij het verkopen van je woning is het belangrijk een goede verkoopmakelaar in te schakelen. Alleen wat is nu een goede verkoopmakelaar? Dat is iets wat je zelf moet bepalen. Wil je een klik met deze persoon en het idee hebben dat ze je echt van A tot Z begeleiden? Hier kom je alleen achter door het voeren van een gesprek. Daarnaast kun je ook wat kijken naar feiten. Hoe lang duurt het gemiddeld voor een woning verkocht wordt en wellicht heb je nog bekenden die bekend zijn met deze makelaar en je hierover kunnen adviseren.

Bepalen van de vraagprijs

Om de woning te verkopen zal er allereerst een vraagprijs bepaald moeten worden. Het bepalen hiervan doe je samen met de verkoopmakelaar. Zelf ben je uiteraard doorslaggevend in het bepalen van de vraagprijs. De makelaar zal echter op basis van zijn kennis op de markt bepalen of deze vraagprijs realistisch. Wellicht moet je hoger of lager inzetten dat je oorspronkelijk van plan bent.

Promotie van de woning verzorgen

Naast de vraagprijs zal ook de promotie van de woning ter sprake gebracht worden. Hier kun je vaak kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je alleen gebruik maken van het netwerk van de makelaar en die van jezelf. Deze promotie is gratis. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een bord in de tuinen en het delen van een Facebook bericht. Mocht dit niet werken? Dan kun je ervoor kiezen om wat extra budget vrij te maken om te adverteren. Hierbij kun je denken aan betaalde advertenties op Funda.

Bezichtiging organiseren

Als er dan eenmaal interesse is voor een bezichtiging dan zal deze georganiseerd moeten worden. In dat geval moet de woning verkoopklaar gemaakt worden. Hiervoor kun je denken aan klein onderhoud en het opruimen van de woning. Dan zullen de potentiële kopers zich beter op hun gemak voelen

Geef een reactie