Geef jouw slaapkamer een hotelkamer look met deze 3 tips

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op november 28th, 2022 om 03:20 pm

Veel mensen houden van de sfeer van de luxe hotelkamer, designhotels huren dan ook vaak topontwerpers in om de kamers de ideale look te geven. Wil je in de slaapkamer thuis ook de hotelbeleving voelen? In dit artikel geven we je 3 praktische tips om direct te beginnen!

1. Het bed

De blikvanger en wellicht ook het belangrijkste element in de slaapkamer is natuurlijk het bed. De meeste designhotels kiezen voor een boxspring bed met dik topmatras, deze bedden zijn niet alleen goed voor de rug, ze zijn ook erg duurzaam gemaakt waardoor ze jarenlang mee kunnen gaan.

Een ander voordeel is dat de topmatrassen relatief voordelig zijn, waardoor je indien nodig na bijvoorbeeld tien jaar weer kunt vervangen voor een nieuw topmatras. Heb je ruimte genoeg in je kamer? Niets is comfortabeler dan een groot bed als echte eyecatcher van de kamer. Dit type bed wordt chique ook wel ‘Lits-Jumeaux’ genoemd.

Luxe wand achter het bed

Wist je dat de meeste hotelkamers het bed verwerken in een mooie wand achter het bed, waarin bijvoorbeeld direct de nachtkastjes of verlichting worden verwerkt? Dit is vaak een behoorlijke klus maar kan erg mooi uitpakken.

Met name als je de achterwand bekleed met stof, behang of schildert in een luxe zwarte kleur. Je kunt dergelijke achterwanden opbouwen met bijvoorbeeld MDF of gipsplaten. Als alternatief kun je ook een boxspring met achterwand aanschaffen.

Kies voor de beste materialen voor jouw dekbedovertrek

Heb je je bed staan? Kies dan voor een mooie luxe dekbedovertrek. Bij het grote eerdergenoemde lits-jumeaux bed hoort een dekbedovertrek van 240×220. Bij het kiezen van een dekbedovertrek is het belangrijk dat je deze qua kleur en motief afstemt op de rest van de kamer.

De beste materialen voor een dekbedovertrek zijn katoen of linnen. Katoen is zacht en ademend, waardoor het ideaal is voor gebruik in de zomer. Linnen is lichter dan katoen en voelt koeler aan, waardoor het ideaal is voor de lente of herfst. Voor de echte hotelsfeer kies je voor het materiaal katoensatijn, dit is het hoogste kwaliteit materiaal.

2. Kies voor luxe behang

Designhotels kiezen vaak voor een chique behang met een motief in de kamers, wij raden je dan ook aan om één of meerdere wanden te voorzien van een luxe behang. Vind je bijvoorbeeld  alle wanden met behang te druk? Dan kan je ervoor kiezen om alleen de wand achter of voor het bed te voorzien van behang.

Subtiel motief met textuur

Zoals gezegd kiezen de meeste luxere hotelkamers voor een behang met subtiel motief, vaak met een textuurtje erin verwerkt. Tip: Ga eens langs bij de lokale behangwinkel en blader door de vele boeken ter inspiratie. Er zijn tegenwoordig duizenden soorten behang, dus de zoektocht naar het perfecte behang voor jouw hotelkamer kan even duren.

Ten slotte is het belangrijk om te overwegen hoeveel behang je nodig hebt. Meet de wanden in je slaapkamer en bereken hoeveel rollen behang je nodig hebt. Houd er ook rekening mee dat sommige soorten behang moeilijker aan te brengen zijn dan andere, dus je zult misschien wat extra behang nodig hebben.

3. Licht & accessoires

Als je je slaapkamer wil omtoveren naar hotelkamer, is het verstandig om te beginnen verlichting. Is het je wel eens opgevallen dat de meeste luxe hotelkamers zelden een hanglamp boven het bed hebben hangen? Er wordt veelal gekozen voor luxere nachtlampjes en een plafonnière in de gang. Met licht kun je bovendien nog veel meer spelen, zet een mooie vloerlamp in de hoek en kies voor luxere nachtlampjes op het nachtkastje.

It’s all in the details

De accessoires in hotels zijn vaak subtiel en onopvallend, daardoor krijg je een rustige uitstraling geven. Een paar voorbeelden hiervan zijn een vloerkleed, een paar kussens of een mooie lamp. Vermijd felle kleuren en drukke prints, want dat kan de slaapkamer onrustig maken. Een andere vaak gemaakte keuze is het ophangen van een grote spiegel aan de muur tegenover het bed. Dit zorgt ervoor dat het licht in de kamer wordt weerkaatst en de kamer optisch groter lijkt.

Geef een reactie