Handige tips voor een badkamer make-over

Extraverte-badkamer-met-mosaiek-tegels

Is je badkamer verouderd? Dan is het hoog tijd om die in een nieuw jasje te steken. Een badkamer make-over zal niet alleen op esthetisch vlak een meerwaarde zijn, maar ook extra comfort bieden.

Voordat je met de verbouwingswerken start, lees je best onderstaande tips. Dit advies is een eerste stap richting een geslaagde badkamerrenovatie.

Maak een moodboard

Heel wat mensen maken de fout om lukraak producten te kiezen voor de nieuwe inrichting. Het eindresultaat wordt veel mooier wanneer alles een geheel vormt. Daarom maak je best een moodboard. Door foto’s met verschillende badkamertegel ideeën, kastjes, kranen… te verzamelen en ze bij elkaar te houden, zie je meteen welke combinaties werken en welke niet.

Verhoog het comfortniveau

Een badkamer make-over is het ideale moment om het comfort te verhogen. Vervang je traditionele bad met een whirlpool bad en die kleine douchecabine met een ruime inloopdouche. Een regendouche is ook een meerwaarde. Heb je nog budget (en ruimte) over? Dan kan je overwegen om een infraroodpaneel of een complete sauna te installeren.

Installeer aanpasbare verlichting

De verlichting kan een ruimte maken of kraken. In de badkamer is dat niet anders. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om de juiste sfeer te scheppen. Gebruik plafond- en wandlampen als functionele verlichting (wanneer je bijvoorbeeld je tanden gaat poetsen) in combinatie met indirect licht in het plafond als sfeerverlichting wanneer je ontspannen in bad ligt.

Of ga nog een stapje verder en kies voor RGBW-lampen. Die kunnen van kleur veranderen. Je wisselt makkelijk van warm wit naar een zachte rode gloed of een energieke blauwe kleur. Wist je trouwens dat elke kleur een ander effect heeft op je lichaam? Er is dus ook een fysiek voordeel verbonden aan deze kleurrijke verlichting.

Ga voor vloerverwarming

In heel wat oude badkamers wordt er verwarmd met radiatoren. Volgens ons is vloerverwarming een betere keuze. Zo heb je altijd lekker warme voeten wanneer je uit de douche of het bad stapt. Het vloerverwarming systeem kan je aansluiten op de bestaande centrale verwarming, of kiezen voor een elektrische variant.

Bespaar door zelf te werken

Een badkamerrenovatie kost flink wat geld. Gelukkig kan je heel wat besparen door zelf bepaalde werken uit te voeren. De oude badkamer uitbreken is bijvoorbeeld niet zo moeilijk, maar je spaart er wel kostbare uren van een vakman mee uit. Ook het ophangen van badkamerkastjes of het installeren van verlichting doe je makkelijk zelf.

Vergeet de accessoires niet

Bij een nieuwe badkamer denken we in de eerste plaats aan tegels, badkamermeubels en kraanwerk. Toch mogen we de accessoires niet vergeten. Trendy decoratiestukken, zoals een handdoekhouder, een tapijtje en een plantje zorgen voor de finishing touch. Het leuke is dat je deze decoratie makkelijk wisselt doorheen het jaar. Op deze manier volgt je badkamerinrichting het ritme van de seizoenen.

Toevoegingen of bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Wij hopen dat we je een aantal goede tips hebben gegeven voor de make-over van een badkamer! Heb jij nog toevoegingen aan onze blog? Of wil je op een andere wijze bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw tip toe aan onze blog of schrijven we zelfs een blog over jouw bijdrage.

Geef een reactie