Vergeet dit niet te regelen voor een verbouwing!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 5th, 2022 om 02:32 pm

Na een lange tijd weinig aan je huis veranderd te hebben, heb je kort geleden samen met je partner het besluit gemaakt om een verbouwing te realiseren. Je wilt graag een nieuwe keuken en onderzoekt momenteel of het op korte termijn mogelijk is om een aanbouw te laten bouwen. Om er zeker van te zijn dat je later optimaal geniet van de verbouwing, is het belangrijk dat je alle zaken zo goed mogelijk regelt van te voren. 

Wat ga je doen met al het puin?

Een groot nadeel van een verbouwing is dat je in grote hoeveelheden te maken gaat hebben met bouwafval. Zo wordt de gehele keuken gedemonteerd en wordt er bij de aanbouw hoogstwaarschijnlijk ook (gedeelten van) een muur verwijderd. Je wilt dit puin het liefst niet in de tuin laten liggen, maar door gebrek aan ervaring heb je ook geen idee hoeveel puin er nou precies vrij gaat komen. Om een realistische schatting te maken van de hoeveelheid puin die je kunt verwachten, is het verstandig om advies te vragen bij de aannemer. De aannemer kan vervolgens een schatting voor je maken zodat je weet hoe grote container je ongeveer nodig gaat hebben. Grofvuil ophalen kun je laten doen door diverse bedrijven. In veel gevallen wordt er een container voor in de tuin geplaatst zodat al het afval hierin gestopt kan worden. Na de verbouwing komt het desbetreffende bedrijf de container met grofvuil weer ophalen.

Kijk of er een vergunning nodig is voor de aanbouw!

Als je de keuken wilt vervangen hoef je in de meeste gevallen geen contact te leggen met de gemeente. Bij een aanbouw is dit echter een ander verhaal. Het kan namelijk zijn dat je een vergunning nodig hebt om de aanbouw te mogen doen. Als je geen vergunning hebt en toch besluit om de aanbouw te laten maken, dan kan dit erg nare gevolgen hebben. In het ergste geval krijg je achteraf geen vergunning en dient de complete aanbouw verwijderd te worden. De kosten hiervan lopen al snel hoog op en het zou zonde zijn als je door een gebrekkige voorbereiding veel geld kwijt bent. Kortom, neem de tijd om dit onderzoeken en voorkom grote financiële schade.

Geef een reactie