Hoe moet je een pvc vloer schoonmaken? 3 vragen beantwoord!

Heb jij in jouw huis een pvc vloer liggen of ben je voornemens om er een aan te schaffen? Dan is er misschien een moment dat je je afvraagt hoe je deze schoonmaakt. En dat is wat ons betreft niet onverstandig,. Hoewel een PVC vloer onderhoudsarm is, hebben we qua schoonmaak een aantal belangrijke tips!

Vraag 1: Kan je een pvc vloer schoonmaken met allesreiniger?

Heel veel mensen maken zich er schuldig aan: de vloer wordt schoongemaakt met allesreiniger. Goedkoop en bijna voor alles te gebruiken. Maar kan je met allesreiniger eigenlijk ook een pcv vloer schoonmaken?

Het antwoord is nee. In allesreiniger zitten namelijk bestandsdelen die de toplaag glad maakt. Het mogelijke gevolg? Een doffe waas over de vloer met strepen. Dat wil natuurlijk niemand.

Vraag 2: Kun je een pvc vloer schoonmaken met schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel of groene zeep?

Net als allesreiniger zijn ander schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel of groene zeep niet geschikt om de vloer schoon te maken. Doordat deze middelen vaak een vettig laagje achterlaten, kunnen er doffe en glimmende vlakken achterblijven op jouw nét schoongemaakte pvc vloer. Beter dat je dit dus niet doet!

Vraag 3:Welke schoonmaakmiddelen wel geschikt? Hoe pvc vloer reinigen?

Voor het reinigen van je pvc vloer adviseren wij dat je gebruik maakt van een PVC reiniger of polish. Door de eigenschappen van PVC vloeren is dit erg belangrijk. De PVC reiniger en PVC polish bevatten namelijk bepaalde bestanddelen die niet schadelijk zijn voor de toplaag, waardoor deze het antislipeffect en de matte uitstraling behouden.

PVC Reiniger & PVC polish: hoe zit dat eigenlijk?

Ok, met een combinatie van reiniger en polish kun je het beste jouw PVC vloer schoonhouden.Maar moet dat dan iedere keer met beide schoonmaakmiddelen?!

Nee, dat is niet nodig. De PVC vloerreiniger gebruik je voor de dagelijkse schoonmaak en het schoonhouden van de vloer. Het gebruik van PVC polish is om de pvc vloer van een extra beschermlaag. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de vloer langer mooi blijft. Gebruik je de polish niet? Dan kan de levensduur van je PVC vloer een stuk korter zijn.

Hoe moet je een pvc vloer reinigen?

Nu je weet met welke middelen je een PVC vloer dient te reinigen, is het tijd om de vraag te beantwoorden hoe je dit precies doet en met welke regelmaat dit is.

 1. Stofzuigen om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 2. Vul een emmer met lauw water. (heet water is niet te handig)
 3. Doseer de PVC reiniger met de dosering die op de verpakking staat. Voor de meest vooraanstaande merken is dit 1 op 100. Dat betekent dat je voor 5 liter water een hoeveelheid van 50ml. Zorg dat de substantie goed met het water is gemixt voor gebruik.
 4. Gebruik een mop of dweil om de vloer mee te dweilen. Zorg voor een goede verdeling.
 5. Laat de vloer drogen.
 6. 1x per jaar: dun aanbrengen van de pure polish vlak ná het aanbrenger van de water/reinigingsmix.
 7. BELANGRIJK: zet vloerverwarming uit en zorg voor weinig zonlicht. Dat is beter voor de werking van de polish.
 8. Laat de eerste laag een periode van 1-2uur drogen.
 9. Breng een nieuwe dunne laag pure polish aan op de vloer
 10. Laat 2-3 uur drogen.
 11. Je vloer is nu weer helemaal klaar voor een nieuw jaar gebruik.

Suggesties? Laat het ons weten!

Dagelijks proberen we voor jou de beste blogs te schrijven in allerlei categorieën. Zo hebben we een blog over de nieuwste vloertrends die maandelijks geüpdatet wordt. Maar ook ander blogs over onder andere  lifestyleinterieur tuin.

Het kan natuurlijk prima zijn dat we iets gemist hebben….Heb je nog suggesties over of toevoegingen aan ons artikel over hoe je een pvc vloer het beste schoonmaakt?  Dan horen we dat uiteraard graag van je. Stuur je suggestie in via ons Contactformulier en wij zullen kijken of het een goede toevoeging is aan bovenstaande blog.

Geef een reactie