Hoe plaats je een inground trampoline?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 31st, 2021 om 08:17 am

Inground trampoline

Ze zijn tegenwoordig bijna onmisbaar in de achtertuin van elk jong gezin: een trampoline. Je kunt ervoor kiezen een normale trampoline neer te zetten, maar een inground trampoline biedt zoveel voordelen, dat dit de meest gekozen trampoline is op dit moment. Maar hoe plaats je nu zo’n inground trampoline? Je leest het in dit artikel.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat je vooraf goed bent voorbereid. Er zal een flink gat gegraven moeten worden. Als je dit wilt doen voordat je de trampoline gaat plaatsen (bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek), zorg dan dat je vooraf exact weet wat de maten zijn van de gekozen trampoline. Daarnaast is het van belang om over de juiste materialen te beschikken. Ga je het gat met de hand uitgraven of doe je dit met een minigraver? In dit laatste geval moet hier misschien iemand of het juiste materiaal voor inhuren.

Denk ook vast na over waar je de uitgegraven grond kunt laten. Je kunt er een border mee maken, of misschien is iemand anders er weer blij mee. Moet het afgevoerd worden? Zorg er dan voor dat er een aanhangwagen klaar staat. Klinkt dit al als een lastig karwei? Als je je trampoline koopt bij Etantrampolines.com, dan bieden zij tevens een ingraafservice om het werk uit handen te nemen.

Het uitgraven

Ook bij het uitgraven dien je met verschillende zaken rekening te houden. Je graaft een komvormig gat met een buitenrand ter grootte van de trampoline. Houdt er hierbij rekening mee of het om een rechthoekige of om een ronde trampoline gaat. In het midden moet het gaat minimaal 70 centimeter diep zijn, zodat de trampoline voldoende kan inveren. Ook is het van belang dat de trampoline ongeveer 20 centimeter boven de grond uitsteekt, zodat de lucht die zich tijdens het springen verplaatst goed kan ontsnappen. Begin altijd met graven bij het diepste punt, het middelpunt dus. En test altijd eerst of de grond niet raak voordat je de trampoline verankert.

ingraven van trampoline2

Geef een reactie