Hoe weet ik of een slotenmaker betrouwbaar is?

Verdorie!! Per ongeluk heb je de deur achter je dicht gedaan, maar je sleutels nog in huis laten liggen. De buren hebben geen extra sleutel liggen en ook kennissen en vrienden waar je wel een sleutel hebt liggen zijn op vakantie.

Wie kan je nu helpen? Oja! een slotenmaker. Je pakt je telefoon, googlet op ‘slotenmaker’ en krijgt direct 3 slotenmakers bij jou in de buurt te zien. Voor 2 van de 3 staat in de titel dat ze binnen 20 minuten ter plaatse zijn. Mooi! Dan kun je snel weer naar binnen……


STOP en loop niet te hard van stapel: volg onze tips

STOP! Dit is namelijk precies waar de problemen kunnen beginnen. Iedere dag zijn er nog mensen het slachtoffer van malafide slotenmakers. Oplichters die mensen veel te veel laten betalen voor slechte sloten….

Zorg dat jij anders bent. Woonleven.com vertelt je namelijk hoe je kunt herkennen of een slotenmaker betrouwbaar is:


Bepalen of een slotenmaker betrouwbaar is

Slotenmaker in de buurt zoeken

Zoek slotenmakers bij jou in de buurt: Begin met een lokale zoekopdracht naar slotenmakers bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld: ‘Slotenmaker amsterdam zuidoost‘. Wij adviseren je om zoekopdrachten te vermijden die te generiek zijn. Doorgaans zijn de meeste oplichters hier actief mee. Maar let op: ook lokaal kun je malafide partijen tegenkomen. Daarom is het belangrijk altijd te dubbel checken met de andere onderdelen in dit artikel.

Vrienden, kennissen of familie raadplegen

Eigenlijk kunnen we het niet vaak genoeg zeggen. Een aanbeveling vanuit je persoonlijke netwerk is eigenlijk altijd goed. Vraag vrienden, familie of buren of ze een betrouwbare slotenmaker kennen. Mensen in je directe omgeving zullen je goed willen helpen. Ze willen natuurlijk niet dat jij opgelicht wordt.

Recensies en beoordelingen

Controleren, je kunt het niet vaak genoeg doen. Wij adviseren je om online beoordelingen en recensies te bekijken van de slotenmaker om te zien wat andere klanten over hun ervaringen zeggen. Dit kan je een goed idee geven van de kwaliteit van hun werk en hun klantenservice. Doe dit niet alleen op de website van de slotenmaker zelf, maar kijk ook naar externe bronnen zoals Google, Klantenvertellen & trustpilot.

Schriftelijke offerte

Vraag altijd om een schriftelijke offerte voordat je akkoord gaat met het werk. Het hebben van een schriftelijke offerte kan je namelijk beschermen tegen onverwachte kosten of verborgen kosten die op een later moment ergens tussen gemoffeld worden.

Verzekeringen, certificeringen

Controleer altijd of de slotenmaker verzekerd en gecertificeerd is voordat hij aan het werk gaat. Dit kun je doen door te vragen naar zijn certificeringen en dit te checken bij de desbetreffende partij. Dit kan je beschermen tegen aansprakelijkheid voor eventuele schade of letsel tijdens het werk. Belangrijke certificeringen zijn die van het CCV. (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) & het PKVW (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Identiteit vragen wanneer deze aan het werk gaat

Het voelt misschien een beetje gek. Maar vraag van tevoren aan de partij om de identiteit van de slotenmaker aan jou door te geven en vraag – wanneer deze op locatie komt – om een bewijs van zijn identiteit voordat hij aan het werk gaat. Dit kan een legitimatiebewijs zijn of een ander document dat zijn naam en bedrijf bevestigt.


TOP-TIP: Zoeken via de zoekmachine van het PKVW

Wil je 100% zeker zijn dat je te maken hebt met een betrouwbare slotenmaker. Dan kun je ook zoeken via de zoekmachine van het PKVW. Hieronder de stappen die het CCV adviseert:

  1. Ga naar www.politiekeurmerk.nl die beveiligt volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).
  2. Klik op: ‘zoek een PKVW-beveiligingsadviseur’ voor een erkende slotenmaker.
  3. Voeg het nummer van een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt toe aan je telefoonboek.

Schakel je een van deze partijen in dan weet je zeker dat een erkend Politiekeurmerk-bedrijf jou komt helpen tegen de juiste tarieven.


Aanvullingen op onze blog ‘Hoe weet je of een slotenmaker betrouwbaar is’?

Misschien missen we essentiële informatie in onze blog over hoe je erachter komt of een slotenmaker betrouwbaar is. Wij zouden het fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze blog nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren om altijd de juiste te maken als het gaat om het kiezen van een slotenmaker…

Vul het contactformulier op onze contactpagina in of stuur een mail naar info@woonleven.com en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!

Geef een reactie