Houten jaloezieën geven warmte aan de uitstraling van het interieur

jaloezieen

De inrichting van het interieur is bepalend voor de sfeer in de ruimte. Deze sfeer is voor veel mensen belangrijk en natuurlijk ook afhankelijk van de functie waar de ruimte voornamelijk voor gebruikt wordt. In een werkkamer ben je misschien op zoek naar een meer sobere uitstraling, terwijl je in een woongedeelte misschien meer een warme uitstraling wil creëren. Het licht en ook de ramen in een ruimte vormen een essentieel onderdeel van de inrichting. Met de ramen, is ook de raamdecoratie en -bekleding bepalend. Een manier waarop je op een subtiele wijze verschillende sferen kan creëren binnen het interieur, is door gebruik te maken van houten jaloezieën. Naast het feit dat deze zorgen voor een prachtige uitstraling zijn er ook nog een aantal andere voordelen verbonden aan dit type raamdecoratie.

Tip: Jaloezieën op maat | horizontale goedkope jaloezieen

Horizontale jaloezieën accentueren de omvang van de ruimte

horizontale jaloezieën zijn door veel mensen erg geliefd, omdat deze de ruimte in de breedte accentueert en vaak groter laat lijken. Een ander voordeel, is dat de jaloezieën zowel een bepalende rol spelen in het interieur qua uitstraling, maar daarnaast ook nog eens zeer functioneel zijn. Wanneer je last hebt van een inschijnende laaghangende zon dan kun je de jaloezieën makkelijk afstellen om het licht buiten te houden. In de zomer is het dan ook makkelijk om de ruimte koeler te houden. Veel mensen maken ook gebruik van de jaloezieën als raamdecoratie en laten deze alleen over het bovenste gedeelte van het raam hangen, om nog wel de uitkijk te behouden. Houten jaloezieën hebben een meer luxere en stijlvolle uitstaling.

Uitgelicht: Aluminium jaloezieën kopen? A-kwaliteit jaloezieën laagste prijs

Houten jaloezieën zijn goed bestand tegen de zon

Naast het feit dat hout als materiaal zorgt voor een sfeervolle uitstraling, biedt dit het nog meer voordelen. Hout is ideaal materiaal voor jaloezieën, omdat het erg lang meegaat en niet erg vatbaar is voor verkleuring en vervorming van de zon. Veel goedkopere jaloezieën van andere materialen verliezen snel de kleur wanneer de zon er de hele dag op staat, terwijl kunststof jaloezieën soms zelfs helemaal poreus worden en breken. Hout blijf altijd goed en is bovendien makkelijk schoon te houden. Het voordeel, is ook dat de jaloezieën van hout altijd de vorm behouden en niet snel stuk gaan wanneer je ze bijvoorbeeld schoonmaakt. Bij de meeste leveranciers kun je kiezen uit tal van verschillende soorten houten jaloezieën en kun je deze precies op maat laten maken voor elk type raam.

Geef een reactie