Inspiratie voor een mooie gedekte tafel

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:22 pm

Gezelligheid & sfeer op bijzondere momenten

Bij bijzondere momenten hoort een mooi gedekte tafel. Daar kan je erg van genieten. Bij elk moment kan speciaal bestek bij horen. Zo kan je verschillende besteksets aanschaffen voor elke gelegenheid. Wij geven je wat inspiratie.

Verschillende soorten

Bestek is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Het leuke hiervan is dat dit het mogelijk maakt om allerlei kleuren met elkaar te combineren. Bij het kopen van bestek raden wij aan om verschillende afwegingen te maken. Denk hierbij aan het aantal personen, het design en welk materiaal. Het is in ieder geval belangrijk om altijd genoeg bestek in huis te hebben. De meest voorkomende sets zijn gemaakt voor zes personen. Een 24-delige set bestaat uit zes messen, zes vorken, zes lepels en zes kleinere lepels.

Alles op de juiste plek

Als je alles tot in de puntjes geregeld wilt hebben is het belangrijk rekening te houden met de plek van het servies. Zo zet je borden recht voor de stoel neer en stapel je de borden van groot naar klein. Als de borden eenmaal op de juiste plaats staan, zet je de glazen rechtsboven het bord. Je begint met het waterglas en vervolgens schuin naar beneden het wijnglas voor de rode wijn en onderaan het witte wijnglas.

Bij bestek is het belangrijk om van buiten naar binnen te werken. Je legt dus het bestek dat als eerst gebruikt gaat worden aan de buitenkant. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de scherpe randen van de messen. Zorg er dus voor dat de messen naar binnen wijzen. Het is belangrijk om in een ruim gedekte tafel orde te creëren. Waardoor het overzichtelijk, netjes maar ook gezellig oogt. Hiervoor is het belangrijk dat het bestek op één lijn ligt.

Begin bij de basis en breid vervolgens je servies en bestek uit. Dit is de meest logische manier. Hierdoor kan je op de juiste manier inspelen voor elke gelegenheid. Houd daarbij ook rekening met het materiaal. Je kan meestal kiezen tussen RVS, chroom, nikkel, zilver en staal. Daarnaast is bestek vaak mat of glanzend. Denk goed na en maak een weloverwogen keuze. Want je kan er jaren plezier van hebben!

Geef een reactie