Interieur leren ontwerpen – Tips en trucs om aan de slag te gaan

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op januari 8th, 2022 om 12:25 pm

Het kan zijn dat je nog nooit veel met je persoonlijke leefruimte gedaan hebt omdat je het gevoel hebt dat je niet genoeg weet over binnenhuisarchitectuur. Maar als je gewoon de tijd neemt om jezelf de grondbeginselen van een goede inrichting bij te brengen, zou je angst moeten wegsmelten. Neem de aanwijzingen in dit stukje ter harte en maak van je huis moedig een verbluffende plek waar je echt van houdt.

Heb een thema in gedachten. Is er een bepaald kleurenschema waar je eerder van houdt? Heb je een voorliefde voor retro meubels? Een thema bepalen nog voor je aan je planningsfase begint kan je veel tijd en moeite besparen. Lees daarom blogs over interieur ideeën en zorg dat je weet waar je voor gaat voordat je begint met plannen.

Als je met een kleine woonruimte werkt, zoek dan naar meubels die ruimtebewust zijn. Als je bijvoorbeeld niet de ruimte hebt voor een logeerkamer, koop dan een bank of futon die een bed kan worden. Zoek een keukentafel die je kunt opklappen als je extra woonruimte nodig hebt. Je wilt nooit dat je huis overvol aanvoelt. Ruimtebewuste meubels kunnen een klein huis helpen aanvoelen als een groot huis.

Als je meer dan één kleur verf in één kamer gebruikt, houd de combinatie van kleuren dan in dezelfde familie. Met andere woorden, een rood kan gepaard gaan met een bleek oranje of een blauw met een mooi violet. Kleuren die dicht bij elkaar op de regenboog liggen vullen elkaar echt aan, in plaats van te botsen.

Je moet verf van hoge kwaliteit kopen om de klus goed te klaren. Goedkope verf kan je muren beschadigen, en ze zal niet lang meegaan, wat je uiteindelijk over het geheel genomen meer zal kosten. Koop verf die lang meegaat in je kamers.

Badkamer inrichting

Kies de verlichting in de badkamer zorgvuldig. In een badkamer zal een enkel bovenlicht een ongewenste schaduw werpen, waardoor het moeilijk wordt make-up aan te brengen of je te scheren. Een wandarmatuur aan weerszijden van het medicijnkastje zal een gelijkmatige hoeveelheid licht geven, ideaal voor het verzorgen. Gloeilampen verdienen de voorkeur boven fluorescentielampen, die een blauwachtige tint kunnen geven.

Voetstukwastafels zijn prachtige keuzes in kleine badkamers. Deze soorten wastafels nemen minder ruimte in, en ze laten een kleine badkamer groter lijken. Ze hebben ook een elegante uitstraling die klassiek is en bij elke inrichting past. Een hangtoilet voor je mannelijke gasten is ook altijd handig Je vindt ze bij je plaatselijke bouwmarkt in veel verschillende prijsklassen.

Vermijd erg donker gekleurde tegels in de badkamer. Hoewel ze er heel mooi kunnen uitzien en goed bij stijlvolle accenten passen, is het schoonmaken nogal omslachtig. Film van zeep en strepen van stoom zullen je tegels er smerig uit laten zien, zelfs als je ze net hebt

schoongemaakt. Kies voor lichter en helderder gekleurde tegels voor een frisse en schone aanblik in de badkamer.

Ontbreken in je badkamer ramen, zorg er dan voor dat je enkele vochtafvoerende methoden in je ontwerp opneemt. Dit is belangrijk om de ophoping van schimmel en meeldauw in je ruimte te voorkomen. Ventilatoren en ontvochtigers werken goed voor dit doel. Overleg met een professionele aannemer als je vragen hebt of niet begrijpt wat de beste methoden voor je ruimte zijn.

Je kunt aan elke ruimte leven en kleur toevoegen door er eenvoudigweg potplanten in te zetten. Probeer verschillende soorten die bloeien in verschillende kleuren die bij het decor van de kamer passen en je hebt meteen een recht uit een tijdschrift look. Groen in de badkamer is vooral mooi als het geurig is.

Binnenhuisarchitectuur kan een overweldigend onderwerp lijken voor wie nog nooit veel met de principes en concepten ervan te maken heeft gehad. Gelukkig is het heel goed mogelijk om de nodige kennis op te doen om je huis als een pro in te richten door een beetje tijd te investeren. Neem het advies in het bovenstaande stuk in acht en een nieuw niveau van zelfvertrouwen in de binnenhuisarchitectuur kan het jouwe zijn. Je kunt bij Sanispecials je benodigdheden voor de badkamer inkopen.

Geef een reactie