Woningontwerper tips van de profs

Het kan zijn dat je nog nooit veel met je persoonlijke woonruimte gedaan hebt omdat je het gevoel hebt dat je niet genoeg weet over binnenhuisarchitectuur. Maar als je gewoon de tijd neemt om jezelf de grondbeginselen van een goede inrichting bij te brengen, zou je angst moeten wegsmelten. Neem de aanwijzingen in dit stuk ter harte en maak van je huis moedig een verbluffende plek waar je echt van houdt.

Begin je inrichtingsproject met een moodboard. Een mood board is een grote kartonnen display met verschillende ideeën voor een kamer erop geplakt en geschreven. Je kunt ideeën opdoen uit tijdschriften, online en van televisieshows. Het bord geeft je een beeld van je eigen stijl, en helpt je om een kamer in te richten die bij je smaak past.

Als je de muren van je huis wilt schilderen maar niet zeker weet welke kleur je moet gebruiken, helpt het schilderen van verschillende kleurstalen op de muren je te beslissen. Zorg ervoor dat de stalen groot genoeg zijn om ze met elkaar te kunnen vergelijken. Zorg er bovendien voor dat je de verf laat drogen voor je beslist, zodat je de juiste kleur van de verf kunt peilen.

Stel een budget vast. Het is nooit een goed idee aan iets te beginnen dat je budget uiteindelijk niet kan dragen. Dat zal angst en stress verminderen terwijl je je project uitvoert.

Zorg dat je alle bergruimte hebt die je nodig hebt. Je krijgt nooit een kamer die eruit ziet alsof hij uit een tijdschrift komt als er overal rommel ligt. Zoek aantrekkelijke bakken die bekleed zijn met een stof die bij de rest van de kamer past. Als je opbergruimte een deel van je ontwerp maakt, is het gemakkelijk om een kamer er fantastisch uit te laten zien.

Lampen

Voor kamers met hoge plafonds moet je de plaatsen van je lampen variëren. Het feit dat de plafonds zo hoog zijn kan de verlichting in een kamer verzwakken. Om dat tegen te gaan, probeer je zowel plafondlampen met een led dimmer te gebruiken als lampen die gelijkvloers zitten. Het zal helpen om meer adequate verlichting in de kamer te creëren.

Zorg ervoor dat elke kamer uitstekende verlichting heeft. Kwaliteitsverlichting helpt je je huis tot zijn recht te laten komen, en kan zelfs helpen een kamer groter te laten aanvoelen. Als er een kamer in je huis is die donkere hoeken heeft, zelfs met de lichten aan, investeer dan in een stijlvolle nieuwe lamp. De hele kamer zal er beter door uitzien.

Zorg ervoor dat er in elke kamer van je huis voldoende verlichting is. Dit kan vereisen dat je wat planning doet over waar je je lampen of kroonluchters moet plaatsen. Als je een grote kamer hebt, zul je de lampen strategisch moeten plaatsen om ze door de hele ruimte te laten schijnen.

Kies badkamerverlichting zorgvuldig. In een badkamer zal een enkel bovenlicht een ongewenste schaduw werpen, waardoor het moeilijk wordt make-up aan te brengen of je te scheren. Een wandarmatuur aan weerszijden van het medicijnkastje zal een gelijkmatige hoeveelheid licht geven, ideaal voor het verzorgen. Gloeilampen zijn te verkiezen boven fluorescentielampen, die een blauwachtige tint kunnen geven.

Vergeet niet rekening te houden met je verlichtingssituatie. Die schept een stemming. Bijvoorbeeld, gastentoiletten en keukens zijn perfecte kandidaten voor aparte verlichtingsarmaturen en heldere, gloeilampen. Felle lampen kunnen echter te veel energie uitstralen voor kamers waar je een subtielere stemming wilt. Probeer dimmers in woon- of slaapkamers, als dat de sfeer is die je wilt scheppen.

Binnenhuisarchitectuur kan een overweldigend onderwerp lijken voor wie nog nooit veel met de principes en concepten ervan te maken heeft gehad. Gelukkig is het heel goed mogelijk om de nodige kennis op te doen om je huis als een pro in te richten door er een beetje tijd in te investeren. Neem het advies in het bovenstaande stukje en de lampen specialist LetsLeds in acht en een nieuw niveau van zelfvertrouwen in de binnenhuisarchitectuur kan het jouwe zijn.

Geef een reactie