Is een kant-en-klaar haag iets voor mij?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:47 pm

De tuin inrichten is voor veel mensen een flinke klus. Zeker wanneer je een flinke tuin hebt, is het aankleden en vullen van alle ruimte een grote uitdaging. Wat ga je in je tuin planten en hoe moet je dit precies doen? En als je uiteindelijk besloten hebt een bepaalde plant te planten, hoe zorg je er dan voor dat deze plant gaat groeien en niet na enkele maanden sterft? Deze onzekerheden zorgen ervoor dat veel mensen dit uitstellen, omdat ze niet precies weten wat ze met de tuin willen. Wat veel mensen wel weten, is dat ze een mooie, groene tuin willen. Voor deze mensen, die niet echt veel tijd in hun tuin willen steken, maar wel willen genieten van een tuin met fraaie beplanting, zijn er kant-en-klaar hagen. Maar is dit iets voor jou?

Wat zijn de voordelen van een kant-en-klaar haag?

Een kant en klaar haag is een eenvoudige manier om snel beschutting en privacy in de tuin te creëren. Heb je nog weinig aan je tuin gedaan? Dan kan het plaatsen van een kant-en-klaar haag een groot verschil maken voor de uitstraling van je tuin. Een kant-en-klaar haag bestaat uit een verzameling van losse haagplanten die bijna volgroeid zijn. Het grote verschil met een meer traditionele haag is dat ze altijd klein begint, met plantjes van nog geen 30 centimeter hoog. Bij een snelgroeiende haagsoort duurt het al gauw enkele jaren voordat je haag de gewenste hoogte bereikt. Heb je een langzaam groeiende haag? Dan kun je hier gerust twee keer zolang op wachten. Voor veel mensen is dit geen prettige gedachte, vooral omdat een haag juist moet zorgen voor privacy en beschutting. Als je daar eerst jaren op moet wachten, dan schiet dat zijn doel enigszins voorbij voor veel mensen.

Meer zekerheid

Een ander probleem bij losse haagplanten die klein beginnen, is dat je hier meer aandacht aan moet geven. Ieder jaar dien je ze te snoeien, zodat je haag niet alle kanten uitgaat. Bovendien zijn jonge planten vatbaarder voor ziekten en hebben meer zorg nodig op het gebied van bewatering en bemesting. Kant-en-klaar hagen komen direct van de kwekerij waar ze onder de beste verzorging hebben kunnen groeien. De planten hebben hier een optimale gezondheid en de kans dat ze iets overkomt na het planten in jouw tuin is dan ook minimaal. Na het plaatsen in je tuin kun je direct genieten van een volle, gezonde haag die naar verwachting ook in goede conditie blijft.

Uitgebreide keuze

Kant-en-klaar hagen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een haag die bijna de gewenste hoogte heeft bereikt, of een haag die al precies op de gewenste hoogte zit. Wil je een haag van 10 meter breed of heb je een grote tuin en zoek je een haag van 30 meter breed? Dankzij de verschillende maten kies je een kant-en-klaar haag die het best bij de grootte van jouw tuin past. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende soorten. Veel kant-en-klaar hagen zijn van de soort Prunus Laurocerasus, oftewel de laurierkers. Omdat deze soort over het algemeen over zeer sterke eigenschappen beschikt zijn ze een favoriet onder kwekers, tuincentra en tuiniers..

Geef een reactie