Op zoek naar een makelaar in Werkendam

Bij het zoeken naar een makelaar Werkendam. Kun je verschillende kanten op. Wanneer je op een punt komt dat je je huis, waarin je misschien al jaren hebt gewoond wil verkopen, kun je dat in principe zelf doen. Nu zul je al snel merken dat het, om je huis op een goede manier te verkopen, niet gemakkelijk is. Je kunt daarom beter een verkoopmakelaar inschakelen. Er zijn mensen die zeggen dat het inschakelen van een verkoopmakelaar onnodig is en alleen maar geld kost. Dat is echter niet waar.

Een goede verkoopmakelaar zal veel geld voor je verdienen, terwijl hij het werk om je huis te verkopen uit handen neemt. Wanneer je in Werkendam woont of in de directe omgeving daarvan neem dan een makelaar Werkendam. Een Makelaar Werkendam kan dan gemakkelijk met je overleggen wanneer dat nodig is.

Het werk van een verkoopmakelaar

Zodra je een verkoopmakelaar in de arm hebt genomen, zal hij eerst met je een gesprek aangaan om te kijken wat er van hem verlangd wordt. Daarna gaat hij zijn werkzaamheden starten. Om te beginnen bekijkt hij alle gegevens van de woning die verkocht moet worden in de kadaster. Hij vergelijkt ook de prijzen van de woningen die in de nabije omgeving verkocht zijn. De vraagprijs is ook afhankelijk van het bestemmingsplan van de gemeente. Komt er in de nabije omgeving een drukke weg dan kan dat de vraagprijs beïnvloeden.

Ook bekijkt hij de woning of er achterstallig onderhoud is en of er gebreken zijn. De tuin is ook een belangrijke factor in de vraagprijs. Ligt de tuin op het zuiden of het noorden? Zodra hij alle gegevens heeft kan hij de vraagprijs vaststellen. Wanneer er geen haast is, kan er meer voor een woning gevraagd worden dan als de woning snel moet worden verkocht. De verkoopmakelaar uit Werkendam zal samen met u een realistische prijs afspreken. Hij geeft aanwijzingen hoe je je huis kunt stylen en maakt goede foto’s om op internet te plaatsen.

De kosten van een verkoopmakelaar

Het is belangrijk dat je vooraf de kosten voor de werkzaamheden afspreekt. Daarbij kun je een vaste prijs afspreken of op basis van courtage. De makelaar zal dan een bedrag ontvangen wanneer het huis verkocht is. Het is belangrijk dat je in de overeenkomst laat vastleggen dat je naar een andere makelaar kunt gaan wanneer de verkoopmakelaar, die je hebt gekozen, zijn werkzaamheden niet goed uitvoert. Dan betaal je alleen voor de gemaakte onkosten. De verkoopmakelaar zal bemiddelen en je adviseren bij de verkoop van je woning. Hij zal altijd opkomen voor zijn verkopende partij. Een goede verkoopmakelaar zal altijd het maximale uit de verkoop willen halen. De verkoopmakelaar begeleid je tot de verkoop bij de notaris is afgehandeld.

Nog niet overtuigd kijk eens op de website van deze makelaar.

Geef een reactie