Je zetel reinigen 

Je kent het wel. Je komt binnen in een woonkamer en het eerste wat je opvalt is de zetel. Niet gek, want de zetel is eigenlijk altijd het middelpunt van je woonkamer. Zeker wanneer je zetel een opvallende kleur heeft is dit zo. Zorg er daarom voor dat je zetel schoon blijft. Reinig zelf je zetel regelmatig en let er ook op dat je niet al te veel op je zetel knoeit. Gebeurt dit toch? Dan kun je ervoor kiezen om je zetel schoon te maken met een gehuurd apparaat. Zo kun je je zetel reinigen. Benieuwd naar meer manieren om je zetel te reinigen? Lees dan vooral even verder.  

Groene zeep 

De eerste manier om je zetel te reinigen is door gebruik te maken van groene zeep. Dit is een mild schoonmaakmiddel, wat dus erg geschikt is voor je zetel. Maak een sopje met lauw of warm water en doe de groene zeep er ook bij. Verwijder de vlekken met dit sopje van de zetel. Let er vervolgens wel op dat je alle zeep weghaalt en dat je de zetel afdroogt met een handdoek. Doe je dit niet dan kunnen er allerlei strepen achterblijven. Dat wil je natuurlijk niet, dus let hier goed op.  

Baking soda 

Nog een manier om je zetel te reinigen is door gebruik te maken van baking soda. Baking soda is een veelgebruikt middel wanneer er vlekken in de bank zitten. Met een paar scheppen van de soda in een emmer met heet water heb je zo alle vlekken uit de zetel. Het beste kun je dit doen met een spons. Dep na het reinigen de zetel goed droog. Wist je dat baking soda ook goed is om de zetel gewoon een opfrisbeurt te geven? 

Azijn 

Als je een zetel van stof hebt dan kun je deze schoonmaken met azijn. Zeker wanneer deze muf gaat ruiken is dit aan te raden. Het handigste is om schoonmaakazijn in een plantenspuit te doen. Vul de plantenspuit voor de helft met schoonmaakazijn en voor de andere helft met water. Besproei vervolgens de zetel en laat dit een tijdje intrekken. Je zult merken dat de zetel daarna niet meer zo muf ruikt. Bijna als nieuw dus.  

Stoomreiniger 

Heb je een stoomreiniger in huis? Dan is het zeker een goed idee om je zetel hiermee schoon te maken. Met een stoomreiniger reinig je niet alleen, maar haal je ook meteen alle vieze geurtjes uit de zetel. Heb je geen stoomreiniger? Dan kun je er ook nog altijd een huren, maar dit is wel een wat duurder iets.  

Hoes 

Heb je tenslotte alles geprobeerd om je zetel schoon te maken, maar lijkt niks te werken? Je kunt er dan ook voor kiezen om een zetelhoes aan te schaffen. Een zetelhoes doe je over de zetel heen. Het geeft je zetel een nieuwe uitstraling, waardoor je zetel weer als nieuw lijkt.  

Geef een reactie