Wat is percal katoen?

Percal katoen is een van de meest populaire soorten katoen voor beddengoed. Maar wat maakt percal katoen zo speciaal?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat percal katoen een weeftechniek is en geen specifiek type katoen. Percal katoen heeft een hoge draaddichtheid en is daardoor zacht, glad en duurzaam. Het heeft een matte afwerking en is iets dikker dan Egyptisch katoen. Percal katoen voelt koel aan en is ademend, waardoor het geschikt is voor warmere temperaturen. Het is ook gemakkelijk te onderhouden en kan in de wasmachine worden gewassen.

Oorsprong Percal katoen: weeftechniek, geen afkomst

Percal katoen is niet afkomstig uit een specifiek land of regio, maar is eigenlijk een weeftechniek die kan worden toegepast op verschillende soorten katoen. De naam “percal” komt van het Perzische woord “pargal”, wat “geweven” betekent, en de stof wordt al eeuwenlang geproduceerd en gebruikt in verschillende delen van de wereld.

Percal katoen wordt geweven met een dicht weefpatroon van evenwijdige draden, waardoor de stof een glad en gelijkmatig oppervlak krijgt. Hierdoor voelt percal katoen zachter en gladder aan dan gewoon katoen, wat het ideaal maakt voor beddengoed. Omdat de weeftechniek op verschillende soorten katoen kan worden toegepast, kan percal katoen afkomstig zijn uit verschillende delen van de wereld, zoals Egypte, India, de Verenigde Staten en China.

Meest gestelde vragen over Percal katoen


Hoe verschilt percal katoen van andere soorten katoen?

Percal katoen heeft een hogere draaddichtheid dan andere soorten katoen, wat betekent dat er meer draden per vierkante inch zijn gebruikt in de stof. Dit zorgt voor een dichtere, stevigere en duurzamere stof die minder snel rimpelt.

Is percal katoen duurzaam?

Ja, percal katoen is duurzaam vanwege de hogere draaddichtheid. Het gaat langer mee dan andere soorten katoen, waardoor het een goede investering is.

Kan Percal katoen gewassen worden in de wasmachine?

Percal katoen kan worden gewassen in de wasmachine op een zachte cyclus met koud of lauw water. Gebruik geen bleekmiddel en droog het op een lage temperatuur in de droger of aan de lucht. Strijk het op een lage temperatuur.

Hoe voelt percal katoen aan op de huid?

Percal katoen voelt zacht en glad aan op de huid vanwege de hoge draaddichtheid. Het is ademend en voelt koel aan, wat het perfect maakt voor gebruik tijdens de warmere maanden.

Hoe lang gaat percal katoen mee?

Percal katoen gaat lang mee vanwege de hoge draaddichtheid en duurzaamheid. Bij goed onderhoud kan percal katoen jaren meegaan.

Een gedachte over “Wat is percal katoen?

Geef een reactie