Uw riolering voorzien van goed onderhoud?

Het is belangrijk om een riolering goed te onderhouden. Gooi geen dingen in de riolering die daar niet in thuis horen (vet, etensresten, chemische ontstoppers, vochtige doekjes) want deze zorgen uiteindelijk voor verstoppingen met lekkage en schade tot gevolg. Maar hoe kunt u deze problemen dan voorkomen? Met deze tips houdt u uw riolering in goede staat. Heeft u al problemen met uw riolering? Los deze dan zo snel mogelijk op. DG Riooltechniek is een ontstoppingsbedrijf dat professioneel werk levert. Zo komt u van uw rioolproblemen af!

Het onderhouden van een riolering en afvoer

Doordat u dagelijks uw riolering gebruikt, raakt uw riolering langzaam vervuild. Als u merkt dat uw riolering niet meer goed doorspoelt, is de kans groot dat er iets niet goed zit. Een riolering kan verstopt raken door etensresten en vetten. In een badkamer kan dit bijvoorbeeld komen doordat uw doucheputje verstopt raakt met losse haren en zeepresten. Het is daarom verstandig om uw riolering met regelmaat grondig schoon te maken. Daarmee verkleint u de kans op verstopping. U kunt uw riolering het beste door professionals laten onderhouden. Onthoud dat het niet verstandig is om met chemische middelen te werken wanneer u de riolering schoonmaakt. Dit is zelfs schadelijk voor uw eigen gezondheid en mogelijk ook voor het riool.

Wanneer moet uw riolering gereinigd worden?

Merkt u dat u steeds meer last krijgt van een riolering of afvoer die slecht of langzaam wegloopt, of dat er water in blijft staan? Heeft u last van rioollucht in huis? Dan is er vrijwel zeker wat aan de hand met uw riolering of afvoer. Heeft u hier last van, dan is het verstandig om een vakman in te schakelen, die kan u na onderzoek vertellen wat er aan de hand is. Het is tevens van belang om problemen te voorkomen.

Gooi geen zaken door uw riool of afvoer die daar niet in thuishoren.

Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw riolering, voorkomt u ernstige rioolproblemen. Ook zorgt het ervoor dat uw riolering langer meegaat. Het reinigen van uw riolering is echt van belang. Er gaan allerlei fabeltjes rond over hoe u zelf uw riolering kunt schoonmaken, deze zijn echter niet effectief.
Laat dit door een professional doen zodat uw riolering weer een tijdje mee kan en alles nagekeken wordt. DG-riooltechniek staat voor u klaar!

Geef een reactie