Leuke ideeën om met kerstverlichting aan de slag te gaan

Kerstverlichting mag natuurlijk niet ontbreken in je huis. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan alleen je kerstboom versieren. Daarom staan hier een paar tips om nog meer sfeer toe te voegen in je huis.

kerstverlichting

Elektrische kaarsen

Dit zijn kaarsen met een elektrisch vlammetje ook wel fake kaarsen genoemd. Deze kaarsen zijn 100% brandveilig en dus perfect voor als er kinderen of huisdieren zijn. Ook kun je ze best een nachtje laten branden, voor als je het vergeet. Voor bij het kerstdiner of met gourmetten kun je ze ook prima gebruiken. Je weet dan in ieder geval zeker dat er geen mouwen in de fik vliegen. Door de jaren heen zijn de kaarsen er ook echter uit gaan zien.

Kerstkransen op de muur of deur

Voor echt veel sfeer in huis, kun je gaan voor verlichte kerstkransen. Je kunt ze ophangen aan de deur, een muur of het raam. De combinatie van de kleur groen en de verlichting zorgt voor een mooi kerstgevoel. Overdag zie je de lichtjes misschien minder, maar dan doet het groen z’n werk. En in de avond is het juist andersom. Er zijn ook kerstkransen verkrijgbaar waar al lichtjes in zitten, zo heb je er ook geen werk van om het zelf te doen.

Een Zweedse kaarsenboog

In Zweden ga je geen enkel raam tegenkomen die geen kaarsenboog heeft. De meest traditionele versie bevat 7 kaarsen, maar ze zijn ook verkrijgbaar in 5, 9 en zelfs in 11 kunstmatige kaarsen. Zolang het maar een oneven aantal is. Je steekt de kaarsen allemaal tegelijk aan, door de stekker in het stopcontact te doen. Ook is er een horizontale kaarsenhouder, mocht je dat liever hebben.

Lichtgevende sterren

Er zijn prachtige exemplaren van de lichtgevende ster die je kunt ophangen of gemakkelijk kunt neerzetten ( compleet met een voetstuk erbij). Ze nemen amper ruimte in en ze zijn super modern. Dat komt doordat ze een slank karakter hebben. In principe is het niets meer dan verlicht ijzerdraad. Ook leuk om zelf mee aan de slag te gaan!

Met deze tips zorg je ervoor dat je de kerstverlichting binnen in orde hebt!

Geef een reactie