Nieuw jaar, nieuw interieur

2021 is aangebroken en dat betekent voor velen opnieuw beginnen en het afgelopen jaar achter zich laten. We hebben allemaal veel tijd doorgebracht binnenshuis en zullen dat de komende tijd nog wel even doen. Wellicht heb je in de tussentijd nagedacht over veranderingen in je huis of ben je er eindelijk achter gekomen wat je nou echt wilt. Nog steeds geen inspiratie of wil je graag een handje op weg geholpen worden? Check dan onderstaande interieurtrends die we gaan terugzien in 2021! 

Natuurlijke elementen

Als we een ding hebben gedaan tijdens de verschillende lockdowns is het buiten in de natuur zijn en wandelen. Of je hebt de natuur naar binnen gehaald door middel van planten kopen om je werkplek een beetje op te fleuren. Deze trend zal in 2021 nog wel even aanhouden. Denk ook eens aan om droogbloemen, bamboe, rotan, steen of hout aan je interieur toe te voegen. Natuurlijke elementen geven namelijk veel meer warmte aan je huis. Nu we zoveel thuis is een warm en knus thuisgevoel juist fijn! 

Duurzaamheid

Niet alleen worden huizen steeds duurzamer door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen of om over te gaan op elektrisch koken. Maar ook worden we steeds bewuster qua producten en meubels. In 2021 zullen bioplastic en gerecyclede materialen de overhand krijgen om zo milieubewust spullen te kopen. 

Eyecatcher 

Je huis kan helemaal vol staan met mooie spullen, maar al een statement piece is genoeg om mensen verliefd (en jaloers) te laten worden op je huis. Als je jouw statement piece hebt gevonden, zal dit de uitgangspunt van het interieur worden en wordt het ook makkelijker om de rest in te richten. Eichholtz meubels zijn bijvoorbeeld echte eyecatchers en mooie pronkstukken om toe te voegen aan je interieur.

Wereldse elementen

Ook zullen we dit jaar ons huis meer gaan inrichten met spullen uit verschillende landen. Ook al kunnen we niet ver reizen, we kunnen de landen wel in ons huis halen. Door meubels uit verschillende landen te combineren, creëer je een bijzonder gevoel met veel contrasten. Voeg hier nog de kleur van het jaar, oftewel donkerblauw, aan toe, en je bent klaar voor een stijlvol 2021!

Meer inspiratie nodig? Kijk eens op Solfelt voor meer interieurinspiratie- en tips! 

Geef een reactie